Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τ. Χάκμαν: Άξιος του Νόμπελ ο Χρ. Πισσαρίδης

Ο Αμερικάνος οικονομολόγος Τζέιμς Χάκμαν, κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας το 2000 δήλωσε ότι ο Κύπριος καθηγητής, Χριστόφορος Πισσαρίδης, κέρδισε επάξια το φετινό βραβείο.

Ο κ. Χάκμαν, ο οποίος συμμετέχει σε συνέδριο στην Πάφο με θέμα την ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους και τα δημογραφικά στοιχεία ανά περιοχή, σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ, τόνισε ότι ο ..........

........ Κύπριος επιστήμονας θα έπρεπε να είχε λάβει την διάκριση αυτή πολλά χρόνια προηγουμένως.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο νομπελίστας οικονομολόγος, διέβλεψε ότι η κρίση θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια και ο βασικός λόγος, όπως είπε, είναι επειδή όλα τα κράτη έχουν ξοδέψει τεράστια κονδύλια για αναθέρμανση της οικονομίας διευρύνοντας ωστόσο το έλλειμμα τους και τώρα βρίσκονται μπροστά σε αυτό το πρόβλημα.

Ιδιαίτερα για την Ε.Ε. και τις χώρες της ευρωζώνης η κατάσταση, είπε, είναι πολύ πιο δύσκολη για τα κράτη με οικονομικά προβλήματα που έχουν χάσει την ανεξαρτησία τους και δεν καθορίζουν πλέον την δική τους νομισματική πολιτική.

Για παράδειγμα, σημείωσε, αν η Ελλάδα διέθετε ακόμη την δραχμή θα μπορούσε να την υποτιμήσει τώρα, να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και να αυξήσει τις εξαγωγές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :