Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

#logo31:Πώς φτάσαμε στο πρώτο ελληνικό twittergate

Αρχές Οκτώβρη Η ΟΝΝΕΔ σε μια κίνηση πρωτοφανούς τεχνολογικής εξωστρέφειας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό σχεδιασμού του νέου της λογότυπου με έπαθλο ένα MacBook Pro.
11/10 Ανοίγει η ψηφοφορία για το κοινό, που μπορεί χωρίς τον παραμικρό περιορισμό να διαλέξει τα 3 που θα κριθούν από επιτροπή.
Τις επόμενες ώρες Ο διαγωνισμός είναι ένας κρυμμένος θησαυρός κανιβαλισμού, που ανακαλύπτεται από net geeks και σεσημασμένους bloggers και τουιτεράδες.
12/10 (μεσημέρι) Πολλοί διεκδικούν την πατρότητα, η ουσία είναι ότι κάποιος ανακαλύπτει το περίφημο #logo31 – το ελληνικό twitter σταματά να ασχολείται με τα ριάλιτι και
αποφασίζει να στηρίξει τη μοναδική κιτς πρόταση, που τελικά αποδίδεται στη «Μαρία Θ. Κωνσταντινίδου».
12/10 (βράδυ) Το site του διαγωνισμού logo.onned.gr πέφτει για λίγο, αδυνατώντας να σηκώσει τις ταυτόχρονες επισκέψεις που στηρίζουν #logo31.
Τις επόμενες μέρες Το #logo31 γίνεται το πιο δημοφιλές trending topic στο twitter, οι ψήφοι του ξεπερνάνε τους 100 (θα φτάσουν τελικά τους 205), του αφιερώνονται μικρά άρθρα, ενώ η @adaftys συμπυκνώνει τη συσπείρωση με το εμβληματικό tweet “YES WE CAN #logo31”.
16/10 (03.00) Το #logo31 για πρώτη φορά είναι στην τριάδα των προκρινόμενων. Δεκάδες get-a-lifers πανηγυρίζουν μπροστά στις οθόνες.
16/10 (19.00) @churchofgreece «Η Εκκλησία της Ελλάδος στηρίζει το #logo31» – οι ουρανοί είναι μαζί μας.
16/10 (βράδυ) @alex_walex «Σας θέλω όλους δυνατούς, σας θέλω γενναίους, τα παιδιά με τα loafers και τα φούτερ στους ώμους μάς πήραν το #logo31» – ναι, καλά κατάλαβες, το «ιερό λογότυπο» αποσύρεται από τη σελίδα του διαγωνισμού. Αργότερα, θα μας αποκαλύψουν «μετά από παράκληση της Μαρίας»…
17/10 Στο facebook δημιουργείται ειδική σελίδα μνήμης, κάποιος το πάει μακριά – @pistsikokos «siemens, δομημένα, βατοπέδι, #logo31».
18/10 μεσάνυχτα Ενώ οι υποστηρικτές του #logo31 αρχίζουν να στηρίζουν διαδοχικά άλλα λογότυπα παίζοντας γάτα με ποντίκι τους διοργανωτές, λανσάρεται το logo31.com για εναλλακτικές προτάσεις με σύνθημα «οι ψηφιακές κοινότητες μπορούν να αλλάξουν αναλογικές αποφάσεις».
21/10 Η ψηφοφορία λήγει, ο νικητής δεν προκρίθηκε, αλλά όλοι ξέρουμε ποιος είναι. Το ηθικό δίδαγμα διά tweet @dust_road «Αγαπητή @onned, οι μεταξωτοί διαγωνισμοί θέλουν και επιδέξιους κώλους #logo31».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ #logo31 ΜΕΝΕΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :