Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

κ. Σαμαρά, ας µην υποτιµάτε τη νοηµοσύνη του κόσµου.

ΕΧΕΙ ενδιαφέρον η επιχειρηµατολογία του Αντώνη Σαµαρά όπως την προβάλλει στις περιοδείες ανά τη χώρα που πραγµατοποιεί αυτές τις ηµέρες για τη στήριξη των κοµµατικών υποψηφίων. Τι λέει; Οτι τα µέτρα δεν ήταν απαραίτητα. Μάλιστα. Αλλά αφού δεν ήταν απαραίτητα τα µέτρα, γιατί δεν λέει ποιος είναι ο “άλλος δρόµος ο οποίος υπάρχει”, όπως υποστηρίζει µε επιµονή; Απλά είναι τα πράγµατα:
στην επόµενη οµιλία του, σήµερα, αύριο, µεθαύριο, δεν έχει σηµασία, ας πει ποιος είναι αυτός ο “άλλος δρόµος”. Τι περιλαµβάνει. Συγκεκριµένα. Οχι µε καλαµπούρια του είδους «θα µπορούσα να µηδενίσω το έλλειµµα µέσα στο 2011». Επίσης κατηγορεί τον Παπανδρέου ότι δ
υσφηµεί τη χώρα. Μα αν τη δυσφηµεί ο Παπανδρέου, η κυβέρνηση Καραµανλή που έφερε τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, και στην οποία συµµετείχε ο ίδιος, τι την έκανε; Και ποια είναι η δική του θέση για τα έργα και τις ηµέρες εκείνης της κυβέρνησης; Προφανώς δεν θα τη µάθουµε ποτέ, γιατί οι δεσµεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Κ. Καραµανλή είναι ακατάλυτες.
Τουλάχιστον όµως, ας µην υποτιµάει τη νοηµοσύνη του κόσµου.
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στα "ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :