Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τζίφος ο Κικίλιας στα .... πολιτικά καλάθια!

Να ενδυναμώσει την «αναιμική»- όπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές- υποψηφιότητα του κ. Β. Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής επεχείρησε χθες βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς που μίλησε για το ρίσκο που πήρε. Υπό τη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων έγινε ευρεία σύσκεψη στη Ρηγίλλης με την παρουσία νυν και πρώην βουλευτών του Λεκανοπεδίου Αττικής και ο κ. Σαμαράς, παρουσία και του ........

.......... κ. Κικίλια που είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους βουλευτές και τα στελέχη, ξεκαθάρισε: «Κάναμε τη μεγάλη τομή. Πήραμε το ρίσκο. Το δέχομαι...» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την πλήρη ενεργοποίηση των βουλευτών, αναφέροντας: «Κανείς δεν μπορεί να απουσιάσει από αυτό το μεγάλο ραντεβού της μάχης.Είναι ζήτημα που θα το παρακολουθώ προσωπικά. Εγώ- επαναλαμβάνω- τα ρίσκα μου τα πήρα.Την πράξη ανανέωσης την έκανα πραγματικότητα» και θέλοντας να σταματήσει τη μοιρολατρία, αφού σημείωσε ότι «είναι μια επιλογή νίκης και ανανέωσης», διευκρίνισε ότι εκφράζει το αίτημα της βάσης «αλλάξτε τα,επιτέλους,όλα». Στη συνάντηση χαράχθηκε η στρατηγική, επικοινωνιακή και πολιτική που θα ακολουθηθεί τις τελευταίες 35 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών ώστε να δοθεί περαιτέρω ενίσχυση στον κ. Κικίλια, την υποψηφιότητα του οποίου μέχρι στιγμής δεν βοηθούν οι περισσότεροι βουλευτές του Λεκανοπεδίου, αφού είτε αδιαφορούν είτε τηρούν εξαιρετικά χαμηλούς τόνους.

Για τη Ρηγίλλης είναι κρίσιμη η πολιτική αναμέτρηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι σε αυτή θα δοθεί και η μάχη των πολιτικών εντυπώσεων το βράδυ των εκλογών. Παράλληλα, στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, η ΝΔ επιδιώκει να καταγράψει ένα καλό ποσοστό ώστε να ενισχυθεί και η αντιμνημονιακή στρατηγική της.

Αν δεν πάει καλά η υποψηφιότητα του κ. Κικίλια θα ανοίξει ένας ευρύτερος κύκλος συζητήσεων την επομένη των εκλογών, ενώ πολλοί θα ασκήσουν και κριτική για την κίνηση να επιλεγεί ένας νέος υποψήφιος. Επίσης, μια αποτυχία του κ. Κικίλια, που θα επισημοποιηθεί κυρίως με τη μη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα αποτελέσει για αρκετά στελέχη και αποδοκιμασία μιας προσωπικής επιλογής του κ. Σαμαρά.

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει πολλά στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα στο πλαίσιο της ευρύτερης ανανέωσης που θα ξεκινήσει και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γι΄ αυτόν τον λόγο έχει αναλάβει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς τη στήριξη της υποψηφιότητάς του και δεν είναι τυχαίο ότι προ ημερών ο κ. Κικίλιας τον συνόδευε σε περιοδεία που έκανε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.
/ / ΤΟ ΒΗΜΑ / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :