Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάπτυξη κατά του ελλείμματος επιλέγει ο Ομπάμα

U.S. President Barack Obama departs on the South Lawn of the White House en route to Milwaukee for a Labor Day event on September 6, 2010, in Washington.  UPI/Gary Fabiano/POOL Photo via Newscom
Ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε να αυξήσει περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα σε περίοδο κρίσης για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.
Εχοντας δεχθεί επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα, ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν αντίθετα ότι η κύρια προτεραιότητα είναι η ........

......... ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που κινείται με βραδείς ρυθμούς και η μείωση της ανεργίας (η οποία αυξήθηκε στο 9,6% τον Αύγουστο).

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μόνο η επιστροφή σε σταθερή ανάπτυξη θα επιτρέψει στο κράτος να απελευθερώσει τους αναγκαίους πόρους για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε την Τετάρτη τρία νέα προγράμματα κατ΄εφαρμογήν την κεϋνσιανής θεωρίας, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μπορούν να χρεωθούν για να επιτύχουν την ανάκαμψη της οικονομίας τους σε περίοδο κρίσης, υπό την προϋπόθεση επιστροφής σε μία βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :