Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο διπλός στόχος του Αντώνη

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έπαιξε βασικός και στα τρία πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και προχωράει ακάθεκτος για να γίνει κάτοχος ενός πολύ σημαντικού ρεκόρ. ..................................

.........................Με μόλις 12 αγώνες ακόμα θα γίνει ο πρώτος σε συμμετοχές τερματοφύλακας στην ιστορία της Α' Εθνικής, αφήνοντας πίσω του τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος κρέμασε τα γάντια του το 1979 με 377 παρουσίες στην κορυφαία κατηγορία. Ο Νικοπολίδης έχει αυτή τη στιγμή 366 συμμετοχές (υπολογίζουμε αυτές των περσινών πλέι οφ, όχι όμως και τον ακυρωθέντα αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς το 2008) κι αν διατηρήσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων» θα προσπεράσει το «πουλί» λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του α' γύρου με τη Λάρισα εκτός έδρας. Ούτως ή άλλως, πάντως, είναι πλέον ένας στόχος εφικτός μέχρι το φινάλε της περιόδου.
Θυμίζουμε ότι ο Αρτινός γκολκίπερ διεκδικεί άλλο ένα ρεκόρ: να γίνει ο πρώτος γηγενής Ελληνας που θα αγωνιστεί στην Α' Εθνική έχοντας κλείσει τα 40 χρόνια του (τα γιορτάζει στις 14 Ιανουαρίου), κάτι που μέχρι τώρα έχουν καταφέρει μόνο ο Φώτης Στρακόσα και ο Σέρβος πρώην τερματοφύλακας των Τρικάλων Μίλαν Σέβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :