Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Απόστολος Παπατόλιας: «Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να συμβουλεύουν τον κύριο Σαμαρά»

Με επιστολή του ο Νομάρχης Μαγνησίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Παπατόλιας απαντά στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για την σύγκριση των δύο περιπτώσεων μεταφοράς μαθητών στη Νομαρχία Μαγνησίας και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

«Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να συμβουλεύουν τον κύριο Σαμαρά. Είναι προφανές όμως ότι εφεξής οφείλει, λόγω, αν μη τι άλλο, του θεσμικού του ρόλου ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες που του δίνουν.
Είναι επίσης προφανές ότι, λόγω της ελλιπούς και συγκεχυμένης πληροφόρησης που του παρέχεται, έπεσε στο...
τεράστιο ολίσθημα να συγκρίνει τις δύο περιπτώσεις μεταφοράς μαθητών στη Νομαρχία Μαγνησίας και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Όπως είναι γνωστό, στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή αυτή της Νομαρχίας Μαγνησίας, κινήθηκε μεν ποινική διαδικασία, η οποία όμως οδηγήθηκε, μέσα σε δύο μήνες, στην έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας. Τούτο διότι, όπως αναφέρεται στο ίδιο το βούλευμα, από τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών ούτε εθίγη το δημόσιο συμφέρον, ούτε ζημιώθηκε οικονομικά η Νομαρχία.
Αντιθέτως, στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης μεταφορικού έργου με υπερβολικό τίμημα, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κανένα απαλλακτικό βούλευμα.
Είναι συνεπώς προφανές ότι ο κύριος Σαμαράς αδυνατεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ δύο απολύτως ανόμοιων καταστάσεων: της κάλυψης μιας βασικής κοινωνικής ανάγκης για μαθητές και γονείς από τη μία πλευρά και των αδιαφανών – ¨κάτω από το τραπέζι¨- συνεννοήσεων ή αθέμιτων οικονομικών συναλλαγών, με αφορμή την κάλυψη μιας υπαρκτής κοινωνικής ανάγκης, από την άλλη.
Δεν αντιλαμβάνονται όμως αυτοί οι ¨κακοί σύμβουλοι¨ ότι με τέτοια διάθεση άδικων και συμψηφιστικών συγκρίσεων, καθώς και αστήρικτων προσομοιώσεων δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην εμπέδωση της νέας νοοτροπίας διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο ¨Καλλικράτης¨;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :