Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τρόμος από το "φάντασμα" του κάστρου

Μπορεί να μένουν γοητευμένοι όσοι επισκέπτονται το επιβλητικό κάστρο που βρίσκεται στην κωμόπολη Santa Severa στην περιοχή της Ρώμης, κάποιοι όμως από αυτούς φεύγουν τρομοκρατημένοι. Η αιτία είναι το φάντασμα που -σύμφωνα με μαρτυρίες- έχει στοιχειώσει το κάστρο του 13ου αιώνα!
Ως γαλάζια φιγούρα περιγράφουν οι περισσότεροι το φάντασμα που ισχυρίζονται ότι κυκλοφορεί στην περιοχή। Κάποιοι λένε ότι το έχουν δει να .........

.......... περιφέρεται με ιδιαίτερη ταχύτητα, άλλοι πάλι δηλώνουν ότι έχει προσπαθήσει ακόμα και να τους αγγίξει। Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι είναι ακόμα ένα αποκύημα της φαντασίας αυτών που λατρεύουν τα υπερφυσικά γεγονότα। Η περιοχή, ωστόσο, είναι ήδη τουριστική και δεν χρειαζόταν μια τέτοια διαφήμιση।
Πεπεισμένος ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στη μεσαιωνική του πόλη φαίνεται να είναι και ο δήμαρχος της περιοχής Ρομπέρτο Μπακέκα. Οπως αναφέρει, οι μαρτυρίες προέρχονται από άτομα αξιοσέβαστα και όχι ανθρώπους που η φαντασία τους οργιάζει.

Ακόμα και ο ίδιος, που δεν πίστεψε ποτέ του σε ιστορίες φαντασμάτων, τώρα δηλώνει ότι συμφωνεί πως κάτι έχει στοιχειώσει το κάστρο, αφού οι αναφορές τρομοκρατημένων επισκεπτών όλο και πληθαίνουν.

Οσον αφορά το ποιος μπορεί να είναι αυτός που είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις επί της γης και έχει επιστρέψει ως πνεύμα, λέγεται ότι πρόκειται για ιερέα που έζησε κατά τη διάρκεια του 8ου μ.Χ. αιώνα. Μόλις το 2006 κοντά στο κάστρο της περιοχής βρέθηκε ένα νεκροταφείο κάτω από παλαιοχριστιανική εκκλησία. Εκεί ήταν θαμμένα συνολικά 415 άτομα, εκ των οποίων και ο 60χρονος άνδρας που φέρεται σήμερα να είναι το φάντασμα της Santa Severa. Το όνομά του δεν μαθεύτηκε ποτέ, ενώ τα οστά του βρέθηκαν σε μια σαρκοφάγο που πάνω της είχε ένα σταυρό.

Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος αναφέρει ότι επιθυμεί σύντομα να γίνει επιστημονική έρευνα στην περιοχή και να μελετηθεί το φαινόμενο. Παράλληλα θα οργανωθούν και ξεναγήσεις στα σημεία όπου έχει κάνει την εμφάνισή του το πνεύμα, για όσους έχουν μεταφυσικές ανησυχίες…
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :