Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τα΄χουν χαμένα στη ΝΝΔ-Αντί να προτείνουν λύσεις, σε ρόλο "δημοσιογραφου" επαρχιακής εφημερίδας παραθέτουν αποδελτιώσεις τύπου-Δυσκολευεται η Κόλλια..

Σήμερα η ΝΝΔ ...εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου που ακόμα δεν κατάλαβε κανείς γιατί το έδωσαν στη δημοσιότητα...
Προφανώς είναι τεράστια η απελπισία τους και το' ριξαν στα ανούσια και ανευ σημασία Δελτία Τύπου....
Προτάσεις δέν έκαναν...
Λύσεις δεν προτείνουν...
Διαπιστώσεις μόνο παραθέτουν...
και απλά Στατιστικά στοιχεία των εφημερίδων αναφέρουν...
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κα Μαρία Κόλλια και η Αναπλ. Γραμματέας δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Στο πλαίσιο λειτουργίας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης διαπιστώνουμε καθημερινά ότι διογκώνονται οι... κοινωνικές ανισότητες. Όλο και περισσότεροι Έλληνες φτωχαίνουν.
Tα παιδιά, οι συνταξιούχοι, οι ηλικιωμένοι, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, οι άστεγοι και οι άνεργες γυναίκες αποτελούν τις ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας.
Σύμφωνα με τις μελέτες του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, το 2010 στην Ελλάδα:
-43,9% των Ελλήνων με δυσκολία πληρώνουν τους λογαριασμούς του νοικοκυριού τους.
-30,2% ανησυχούν ότι δε θα είναι σε θέση σε ένα χρόνο να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειό τους.
-24% αδυνατούν πλήρως να πληρώσουν λογαριασμούς
-27% αδυνατούν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.
Κυρίως και ιδιαίτερα, όμως, απασχολεί τη Γραμματεία μας η “Παιδική Φτώχεια”. Και αυτό γιατί 450.000 παιδιά στην Πατρίδα μας αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας.
Φτωχά θεωρούνται τα παιδιά ηλικίας 0 – 17 ετών που διαβιούν σε νοικοκυριά των οποίων το διαθέσιμο εισόδημα είναι μικρότερο του 60% του διαμέσου εισοδήματος της χώρας.
Μέχρι σήμερα η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας δεν έχει αποτελέσει στόχο της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας.
Η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης ασχολείται συστηματικά με τα λυπηρά αυτά δεδομένα (σ.σ. σώπα ρε...ούτε που το καταλάβαμε), προσεγγίζοντας (πώς???) όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας».
Είναι τέτοια η απογοήτευση στη ΝΝΔ για το έργο αυτής της Γραμματείας, που μέχρι και η "ΠΡΑΒΝΤΑ" του Σαμαρισμού (εδώ) τις "πήρε στο ψιλό και τις δουλεύει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια :