Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Κάποιοι bloggers έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους

Αφορμή για το σημερινό θέμα στάθηκε ένα υβριστικότατο σχόλιο που δέχθηκα, αλλά και μια αντίστοιχη υβριστική ανάρτηση που είδα σχετικά με το χθεσινό θέμα της Πολιτικής Πρότασης σε ένα άλλο blog.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πολιτική Πρόταση γίνεται δέκτης υβριστικών σχολίων.
Δε θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα, εάν ήταν απλά κάποια ανώνυμα σχόλια και δεν προέρχονταν από συνbloggers.
Φαίνεται ότι κάποιοι bloggers έχουν...παρεξηγήσει το ρόλο τους.

Τα blog είναι ένας προσωπικός χώρος ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ έκφρασης πρωτίστως των δημιουργών τους και κατόπιν των αναγνωστών τους.
Ο σκοπός τους δεν είναι ούτε ηθικοπλαστικός ούτε δημοσιογραφικός, για όσα blog τουλάχιστον δεν αποτελούν εμπορικές επιχειρήσεις ή παρακλάδια άλλων ΜΜΕ.
Οι αναρτήσεις κάθε blogger τίθενται στην κρίση των αναγνωστών του και δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να συμφωνούν όλοι με κάθε ανάρτηση.
Δεν είναι επίσης καθόλου υποχρεωτικό τα blog να .......

....... αναδημοσιεύουν όλα τα μηνύματα που δέχονται από τον οποιονδήποτε.
Κάθε blogger αποφασίζει τι περιεχόμενο θα έχει το blog του και δεν οφείλει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν για το τι θα αναρτά και τι όχι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα, η Πολιτική Πρόταση δε δέχεται μαθήματα ΗΘΙΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ πολύ δε περισσότερο από κάποιους blogger που έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους και στην αγωνία τους να δείξουν κάτι "διαφορετικό" καταφεύγουν σε ύβρεις και απαξιωτικά σχόλια.
Όλοι αυτοί θα πρέπει να ξέρουν ότι το ευκολότερο πράγμα είναι να κάνεις ανέξοδη κριτική και να χυδαιολογείς εις βάρος των άλλων.
Δυστυχώς κάποιοι τέτοιοι blogger δίνουν πάτημα σε όλους θέλουν να φιμώσουν τα blog ασκώντας λογοκρισία εν έτη 2010.

Αποτελούν ένα βρομερό παράδειγμα προς αποφυγή και η μόνη θέση που τους αξίζει είναι αυτή της περιφρόνησης και του χλευασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :