Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αποχώρησε από την Ακρονεοδεξιά ΝΝΔ του Σαμαρά και ο Σερραίος Αθανάσιος Μπαντής!


Ο Αθανάσιος Μπαντής (γέννημα-θρέμμα των Σερρών, αν αυτό κάτι σημαίνει…), γεωπόνος και πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος Σύνεδρος στο προηγούμενο -επί Καραμανλή- Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλε χθες στον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών την παρακάτω επιστολή:

23.06.2010

Προς
τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών της Ν.Δ.

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή ζητώ όπως με διαγράψετε από το αρχείο μελών του κόμματος της ΝΔ.
H N.Δ. - με την παρούσα ηγεσία της - οδηγείται σε ακραία και νεφοσκεπή «μονοπάτια».
H N.Δ. - με την παρούσα ηγεσία της - δεν εμπνέει, δεν πείθει, δεν μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα και τους πολίτες της!
Αντί να μετεξελιχθεί σε κόμμα διαλόγου, κόμμα σύνθεσης απόψεων ώστε να καταστεί μια μεγάλη, «ευρύχωρη» φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, μεταλλάσσεται σε...
«κλειστό» κόμμα «one team show», κόμμα μιας λαϊκίστικης, αδιέξοδης και παρωχημένης δεξιάς. Αυτή η στροφή την οδηγεί στη δραματική συρρίκνωσή της.
Αυτή τη μετάλλαξή της ούτε μπορώ να την αποδεχτώ, αλλά και ούτε μπορώ να τη στηρίξω.
Με συγκίνηση αναπολώ τις στιγμές των κοινών αγώνων, σε πλήθος εκλογικών αναμετρήσεων, με πολλούς συμμαθητές, συμφοιτητές, συμμαχητές, συναδέλφους και πάμπολλους φίλους.
Με χαρά διαπιστώνω και προσβλέπω ότι με πολλούς από αυτούς θα συμπορευτούμε - και πάλι μαζί - και στο μέλλον!
Με θλίψη διαπιστώνω ότι την ίδια ώρα, «ανίδρωτοι λοτόμοι», πήραν το «σφουγγάρι», όχι για να «σβήσουν»… το δικό τους «κομματικό παρελθόν» αλλά το ίδιο το μέλλον της χώρας, επενδύοντας στην ήττα της και στην εξαθλίωση των πολιτών της.
Με χαρά και συγκίνηση όμως βλέπω ότι - σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας - η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια και η ντομπροσύνη συνεχίζουν να «οπλίζουν», να ενθαρρύνουν και να συγκινούν τους πολίτες.
Σε κάθε γωνιά της χώρας το ρυάκι της οργής, για τους ανεύθυνους και τους λαϊκιστές, έγινε ήδη ποτάμι κι αυτοί απομένουν μόνοι, φοβικοί και φοβισμένοι, κλεισμένοι στον εαυτό τους, αποκομμένοι από την κοινωνία.
Κοιτάμε μπροστά!
Παραμένουμε ελεύθεροι, δημιουργικοί, πρωτοπόροι, έτοιμοι για νέους αγώνες!
Για τη χώρα μας, για τους συμπολίτες μας!

Μπαντής Αθανάσιος
Γεωπόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια :