Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Μήπως ο Πόντικας της "Τέχνης" σιγοντάρει τον Αρχηγό Νέρωνα;

Αγαπητό Περιοδικό
Διαπιστώνω πως σε απασχολεί έντονα ως ερώτημα γιατί ο γνωστός Αδηφάγος Πόντικας του χώρου της Ενημέρωσης, της Τέχνης και του Θεάματος, όχι απλά εξαιρεί συστηματικά από την ισοπεδωτική απέναντι σε όλους και σε όλα κριτική του τον Αρχηγό Νέρωνα, αλλά φαίνεται να τον σιγοντάρει κιόλας.
Μια δική μου υποψία λέει ότι ο Πόντικας δεν πρέπει να έχει πάθει πολιτικό έρωτα με το Νέρωνα κι αυτό, διότι τυπικά τους χωρίζουν πολλά περισσότερα πράγματα από το γεγονός ότι Καλαμάτα και Λάρισα απέχουν καμιά εξακοσαριά χιλιόμετρα, αλλά με τον Καπτάν Χρύσανθο. Σκέψου το λίγο και ‘συ… Αριστεροί του πάλαι ποτέ και οι δυο τους, το έχουν γυρίσει σε ένα .......

.......αλλόκοτο πολιτικό δόγμα που παραπέμπει σε εθνικοσοσιαλισμό γαρνιρισμένο με ισχυρές δόσεις μεσσιανισμού και μισαλλοδοξίας. Διαπρύσιοι λαϊκοί κήρυκες και δημοδιδάσκαλοι, αρέσκονται στο να παγιδεύουν με την πειθώ του λόγου τους ανυποψίαστους αμνούς, μετατρέποντάς τους στη συνέχεια σε ανυπεράσπιστα ερίφια. Κατακεραυνώνουν κάθε αλλόδοξο και αλλόπιστο αμαυρώνοντάς του με τον πιο ύπουλο προπαγανδιστικό τρόπο τη δημόσια εικόνα, διότι είναι βέβαιοι οτι ουδείς δύναται να αμαυρώσει τα δικά τους, ήδη αμαυρωμένα για διάφορους ή και διαφορετικούς λόγους, παρελθόντα.
Ακόμη και η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, άλλοτε αφήνοντας μούσια, άλλοτε αφήνοντας μουστάκια, είναι κοινή αδυναμία τους. Μοναδική διαφορά τους, ότι ο Καπτάν Χρύσανθος λογίζεται στην κοινωνία για μεγάλος γόης, εν αντιθέσει με τον Πόντικα για τον οποίο άλλα φημολογούνται. Αλλά φαντάζομαι πως τούτο, δεν επηρεάζει δραματικά αυτή την ανίερη συμμαχία, ούτε και τον αντίκτυπό της σε επίπεδο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Θέλω να ελπίζω πως σε κάλυψα πλήρως στο ερώτημά σου.
Για οτιδήποτε άλλο συμβεί να απορήσεις, βρίσκομαι στη διάθεσή σου!
Φιλικά
CK

Δεν υπάρχουν σχόλια :