Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Κλεμμένες κάλπες και συμπλοκές στις φετινές πρυτανικές εκλογές

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με φοιτητές να κλέβουν κάλπες, απειλώντας με κλομπ και μαχαίρια, με συμπλοκές μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων και με κάλπες που φυλάσσονται σε αίθουσες... νοσοκομείων για να μην κλαπούν και άλλες που στερεώνονται με σιδεριές στον χώρο της ψηφοφορίας για να μείνουν εκεί.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», στις 7 Ιουνίου, συνολικά οκτώ κάλπες (Νομική, Οικονομικό, Πολιτικό, ΕΜΜΕ, Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφική) κλάπηκαν από ομάδες φοιτητών που εκφόβισαν τους παριστάμενους με με μαχαίρια και κλομπ, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία σε αυτές να αναβληθεί για την επόμενη ημέρα.
Μάλιστα, οι υπόλοιπες κάλπες, στις οποίες είχε τελειώσει η ψηφοφορία αλλά δεν ανοίχτηκαν, πέρασαν το βράδυ τους αμπαρωμένες στο... Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν για να τις κρύψουν.
Στις 25 Μαΐου και πάλι φοιτητές είχαν προκαλέσει επεισόδια εις βάρος του πρύτανη Δ.Ασημακόπουλου, ο οποίος διαδέχτηκε τον πρύτανη Χρ. Κίττα. Ο τελευταίος είχε χτυπηθεί από νεαρούς τον περασμένο χρόνο στη διάρκεια κατάληψης, γεγονός που τον οδήγησε σε παραίτηση αγανάκτησης.
Στο Πολυτεχνείο, οι φοιτητές της ΕΑΑΚ παρεμπόδισαν τους συμφοιτητές τους να ψηφίσουν και συνεπλάκησαν αγρίως με μέλη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, μέσα στα εκλογικά κέντρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :