Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καραμανλής μαινόμενος...

Με πλήρη απαξίωση αντιμετωπίζει την ηγεσία της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής. Το αποδεικνύει με τη συνειδητή επιλογή του να μην έρθει σε καμία επαφή με τον κ. Σαμαρά και κυρίως με την κατηγορηματική του άρνηση να λύσει τη σιωπή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η Ρηγίλλης έκανε τα πάντα προκειμένου να εξωθήσει τον πρώην πρωθυπουργό σε απολογία από το Βήμα του κορυφαίου οργάνου. Μέχρι και την τηλεοπτική μετάδοση του γεγονότος από την κρατική τηλεόραση είχε προγραμματίσει. Ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Μάλιστα συνοδεύτηκε από επισημάνσεις ότι ο ίδιος και κανείς άλλος θα αποφασίσει πότε και για ποιο θέμα θα μιλήσει. Ο κ. Καραμανλής είναι εξοργισμένος από το γεγονός ότι... ενοχοποιείται από το κόμμα του. Το ένα μετά το άλλο, τα στελέχη που ελέγχει ο κ. Σαμαράς αφήνουν αιχμές εναντίον του και ταυτοχρόνως τον καλούν να κάνει ό,τι του ζητεί και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή να απολογηθεί ακόμη και για τα εγκλήματα που έκαναν οι πράσινες κυβερνήσεις. Όμως το κλίμα στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά επιβάρυνε και η ιδεολογική στροφή της ΝΔ. Όχι γιατί δεν έχει αυτό το δικαίωμα ο κ. Σαμαράς, αλλά γιατί συνοδεύτηκε με πλήρη αποδοκιμασία της τακτικής, που όπως λέει συνεργάτης του, έδωσε στη ΝΔ δύο εκλογικές νίκες. Κάτι που κατάφερε μόνο ο ιδρυτής της παράταξης. Επιπροσθέτως, τη δυσαρέσκεια του κ. Καραμανλή προκαλεί η λυσσώδης προσπάθεια που καταβάλλει η Ρηγίλλης να εκπαραθυρώσει τα καραμανλικά στελέχη. Και αυτό γιατί ο ίδιος ουδέποτε προσπάθησε να ελέγξει τμήμα του συνεδρίου. Ψύχραιμοι παρατηρητές δηλώνουν απερίφραστα ότι ο λόγος που ο κ. Σαμαράς δείχνει αυτή την απέχθεια προς τον προκάτοχό του δεν σχετίζεται μόνο με το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν. Αναμφίβολα αυτό έχει το βάρος του, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί και δεν θέλει να απολογείται για μια καταστροφική κυβερνητική θητεία. Ο λόγος σχετίζεται με το μέλλον του κόμματος. Όπως επισημαίνουν, ο κ. Σαμαράς φοβάται ολική επαναφορά του κ. Καραμανλή.
Με την κα Μπακογιάννη εκτός ΝΔ και επομένως εμφανή την απουσία στελέχους που να μπορεί να τον διαδεχθεί, ο κ. Σαμαράς έχει να φοβάται μόνο τον προκάτοχό του. Πολύ περισσότερο όταν η προοπτική του κόμματος είναι θολή. Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι σε αυτή τη φάση μπορούν να κερδηθούν εκλογές. Το πράγμα θα γίνει πιο σύνθετο για τον κ. Σαμαρά, αν ο κ. Καραμανλής αθωωθεί από τις Εξεταστικές Επιτροπές και κυρίως από αυτή που θα συσταθεί για την οικονομία. Τότε θα μπορεί να Βγει δυναμικά μπροστά, να μιλήσει για όλους και για όλα και φυσικά να διεκδικήσει και πάλι το κόμμα που ανήκει στους Καραμανλήδες...

//Α1, 19-06-10//

Δεν υπάρχουν σχόλια :