Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Γιατί δεν πήγε στις Βρυξέλλες ο Υπαρχηγός-Νούμερο 2 …. Αβραμόπουλος;

Πολλοί αναρωτιούνται για την μη συμμετοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ταξίδι αστραπή του Αρχηγού Αντώνη στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ο ίδιος ο Αρχηγός πήγε, είδε και απήλθε. Το γεγονός πάντως υπόκειται στις αρμοδιότητες και στον τομέα του Υπαρχηγού Δημήτρη. Για κάποιους λόγους ο Δημήτρης δεν ήθελε με τίποτα να συμμετάσχει στο ταξιδάκι.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ για Σαμαρά και Νέα ΝΔ στην Ευρώπη και κυρίως στο εσωτερικό του ΕΛΚ. Όλα τα μέλη του ΕΛΚ είχαν ταχθεί υπέρ του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα. Πίεσαν μάλιστα τα Κοινοβούλια των χωρών τους προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο στην Ελλάδα ο Αντώνης δεν ήθελε το πακέτο («θα τα βρούμε μόνοι μας»!) και τάχθηκε υπέρ των αδίστακτων μέτρων. Στην Ευρώπη κάθε προσπάθεια ερμηνείας της δυσάρεστης στάσης του, έπεσε στο κενό, μια και κανένας δεν μπορούσε να κατανοήσει το δυσεξήγητο, παιγνιώδες και περίεργο σκεπτικό του Λαζαρίδη. Και γιατί να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τις κομματικές βλακείες της Νέας Μουρούζη; Θα σπαταλούσαν το χρόνο τους τζάμπα.
Αυτός πάντως είναι ο κυριότερος λόγος που ο Νούμερο 2 Αβράμ δεν ήθελε με τίποτα να συμμετάσχει σε μια αποστολή που θα τους περίμενε η παγωμάρα και τα περίεργα βλέμματα των αδελφών κομμάτων….

Δεν υπάρχουν σχόλια :