Κυριακή 9 Μαΐου 2010

"Η ΝΔ του Σαμαρά θα διαλύσει όπως η άλλοτε κραταιά Ενωση Κέντρου υπό τον Γιάννη Ζίγδη"

Εχει αποκληθεί «ακροδεξιός» και «λαϊκιστής». Χαρακτηρίστηκε από τη Ν.Δ. «άκρο». Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης επιδιώκει τη «νομιμοποίησή» του ως παράγων της Κεντροδεξιάς. «Προ δύο μηνών, ουδείς υπολόγιζε τον Καρατζαφέρη ως σοβαρό, το απόγευμα της Πέμπτης βουλευτές και των δύο κομμάτων εξουσίας με συνεχάρηκαν για τη στάση μου», λέει ο ίδιος στην «Κ», εκτιμώντας ότι το «ναι» του κόμματός του στη συμφωνία με το ΔΝΤ αποδεικνύει, εν τοις πράγμασι, ότι κάθε άλλο παρά άκρο είναι. «Εμείς δεν σκεφθήκαμε την .....

...... κομματική παράμετρο, αλλά το συμφέρον της Ελλάδας».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απορρίπτει την άποψη ότι επιδίδεται σε τακτικές κινήσεις αποδυνάμωσης της Ν.Δ. «Τα ίδια δεν έλεγα και στον Καραμανλή, προχώρα κι εμείς θα στηρίξουμε;», απαντάει. Τι θα πει όμως στους ψηφοφόρους του που πλήττονται από τα μέτρα; «Κάθε ημέρα που περνάει, ο κόσμος θα συνειδητοποιεί τον κίνδυνο της πτώχευσης και, παρά τις απώλειες, θα λέει ευτυχώς που σώθηκε η Ελλάδα... είναι το μη χείρον βέλτιστον», απαντάει.

Εμφανίζεται, μάλιστα, απογοητευμένος από τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τη στάση του στη Βουλή: «Επρεπε να σηκωθεί να πει ένα ηχηρό «ναι» και να γίνει ήρωας... Αν τολμούσε μετά, ας τον διέγραφε ο Σαμαράς».

Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ν.Δ. είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. «Πάμε για μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό», υποστηρίζει. Ο ίδιος αναμένει και νέες διαγραφές – αποχωρήσεις από τη Ν.Δ. και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν αποφεύγει να επιβεβαιώνει τις επαφές του με βουλευτές και παράγοντες της Ρηγίλλης, κατά τη διάρκεια των οποίων επιμένει ότι λειτουργεί κατευναστικά. «Οχι αποσταθεροποίηση τους λέω», αφήνοντας υπαινικτικά να φανεί πως αν ήθελε, θα είχαν αποσκιρτήσει προς τον ΛΑΟΣ αρκετά στελέχη της Ν.Δ. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα μείνω αδιάφορος αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει να ψαλιδίζει την παράταξη, προσθέτει. Και υπενθυμίζει με νόημα την ταχύτητα με την οποία κατέρρευσε, μεταπολιτευτικά, η άλλοτε κραταιά Ενωση Κέντρου – ΕΔΗΚ υπό τον Γιάννη Ζίγδη.

«Οικουμενική τώρα»

Η στήριξη του Παπανδρέου από εμάς δεν αρκεί, ειδικά με τα τόσα λάθη που κάνει η κυβέρνηση, σημειώνει, πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης, βάλλοντας εναντίον του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το οποίο θεωρεί ανεπαρκές. Ζητεί οικουμενική κυβέρνηση. «Ετσι, θα γίνετε και εσείς κόμμα εξουσίας», του επισημαίνεται. «Δεν υπάρχει αντιπαροχή, δεν θέλουμε οφίκια», απαντάει, «αλλά μπορούμε να προτείνουμε πρόσωπα όπως οι κ. Λ. Παπαδήμος και Π. Γεννηματάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :