Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σπαρταριστός διάλογος με Σαμαρά στο Ναύπλιο!

Ο σκληρός λαϊκοδεξιός κύκλος και ο ανοιξιάτικος μηχανισμός της Ρηγίλλης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την "αναίτια" επίθεση Μανώλη στη Ντόρα Μπακογιάννη. Σας έχουμε ενημερώσει για το εναλλακτικό σχέδιο που είχαν καταστρώσει τα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης σε περίπτωση που δεν τους άρεσε η παρέμβαση της Ντόρας στο Προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο. Και φυσικά δεν τους άρεσε η Ντόρα. Οπότε αμόλησαν το σκυλί Μανώλο για να «δαγκώσει». Σε πολλά στελέχη της ΝΔ δεν άρεσαν οι χυδαίες επιθέσεις του Μανώλη προς τη Ντόρα.
Ο Κωστούρας, μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, μόλις είδε, αμέσως μετά, τον Σαμαρά, του εξέθεσε τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε ο διχαστικός Μανώλης και οι πολωτικές εμπάθειές του. «Ο Μανώλης δεν ήταν αυτός που απειλούσε τη ΝΔ μέχρι πρόσφατα; Τόσο εύκολα ξεχνάμε το θράσος που είχε; Να καταγγείλουμε τα στελέχη που δεν άφηναν τη ΝΔ να κυβερνήσει και έκαναν αντιπολίτευση στη ΝΔ»… Παραπονέθηκε και για τις εσωκομματικές διαδικασίες που ακολουθούνται, τις περισσότερες φορές, εκτός καταστατικού…. «Πρόεδρε έχουμε χορτάσει από μεγαλοστομίες. Κι’ άλλοι μας είπαν ωραία λόγια.»
Ο Αρχηγός τον διέκοψε και τον ρώτησε απότομα και κοφτά: «Και εσύ τι προτείνεις για την οικονομία»; Οι αυτήκοοι μάρτυρες του επεισοδίου .. πάγωσαν! «Τι ήταν πάλι αυτή η πατάτα; Πώς του κατέβηκε του Αρχηγού και ρώτησε για την οικονομία όταν του παραπονέθηκαν για τις εσωκομματικές διαδικασίες και το Μανώλη;» Ο Αρχηγός έχει πειστεί από τους κόλακες που τον περιτριγυρίζουν ότι είναι κάτι σαν λαϊκός ήρωας και Μεσσίας του Έθνους. Δεν ανέχεται κριτική και αμφισβήτηση. Σε κάθε ευκαιρία δείχνει το αυταρχικό του πρόσωπο, την πολιτική του μικροψυχία και την κομπλεξική εμπάθεια που τον διακρίνουν.
Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία το ποίημα που θα μας πει στην επόμενη ομιλία του ο Αρχηγός!

Δεν υπάρχουν σχόλια :