Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Γιατί έχασε ο Κώστας Χατζής στην ΟΝΝΕΔ

Μετά την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και την ιστορική εκλογή του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε τα τρία λάθη του αντιπάλου του Κώστα Χατζή, τα οποία συνέβαλλαν στην ήττα του.
1. Στρατηγική: Απο την πρώτη στιγμή ο Κώστας Χατζής μίλησε για "διάλυση των μηχανισμών και των παραμάγαζων στην ΟΝΝΕΔ". Ωστόσο, το επιτελείο του αποτελείτο απο ολόκληρη -με κάποιες εξαιρέσεις- την παλαιά "φρουρά" της προηγούμενης ηγεσίας. Παράλληλα, βουλευτές όπως οι Β. Μιχαλολιάκος και Κ. Μαρκόπουλος έκαναν ανοιχτό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς του. Το γεγονός αυτό ακύρωσε την παραπάνω ρητορική του και ουσιαστικά κάθε φορά που μιλούσε για "πόλεμο κατά των μηχανισμών" στρεφόταν εναντίον της υποψηφιότητά του. Επιπλέον, εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος στη Νεολαία της ομάδας Σαμαρά και του "Αβερωφικού μπλοκ", περιορίζοντας έτσι το ακροατήριό του. Επίσης, η υποτίμηση της προσφοράς της ΔΑΠ -του ποιό ενεργού και δυναμικού κομματιού της ΝΔ- απομάκρυνε τους φοιτητές.
2. Ιδεολογική ταυτότητα ΟΝΝΕΔ: Ο υπερτονισμός της Πατρίδας, αλλά και οι αναφορές του σε μελλοντικές πρωτοβουλίες, όπως ότι σε πιθανά Δεκεμβριανά η ΟΝΝΕΔ πρέπει να... είναι δίπλα από τα ΜΑΤ, "μπέρδεψαν" τους νέους σχετικά με την ιδεολογική της βάση και φόβισαν ακόμα περισσότερους για πιθανή εμπλοκή της ΟΝΝΕΔ στο μέλλον σε άσχημες καταστάσεις. Αυτό απομάκρυνε και τους νέους που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι και οι οποίοι δίνουν κάθε φορά στη ΔΑΠ τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.
3. Συνυποψήφιοι: Ο Κώστας Χατζής φάνηκε να αντιμετωπίζει με "μισό" μάτι τους συνυποψηφίους του, γεγονός που έκοψε τις "γέφυρες" για προεκλογικές συμμαχίες. Έτσι, "ώθησε" τους άλλους τρείς υποψήφιους -Ανδρέα Παπαμιμίκου, Κώστα Ιωάννου, Βασίλη Αξιώτη- και τους υποστηρικτές του να αισθάνονται "συναγωνιστές".


Σχόλιο περιοδικού: Συμφωνούμε. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους συρρικνώνεται συνολικά η "νέα" ΝΔ του Αρχηγαντώνη και έρχονται δεινές ήττες, μιζέρια και εσωστρέφεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :