Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η ώρα της αλήθειας για τη Νέα Δημοκρατία

H οξεία οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας θέτει τέλος στις αυταρέσκειες και βεβαιότητες του παρελθόντος. Μας υποδεικνύει ότι το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολούθησε η Ελλάδα μετά την αντιπολίτευση έχει κορεστεί.
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι όλοι μας, και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ χρόνια τώρα γνωρίζαμε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το μόνο που κάναμε ήταν να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Βλέπαμε το δέντρο και χάναμε το δάσος, τη στιγμή που και μια στοιχειώδη γνώση των οικονομικών θεμάτων μας αποδείκνυε ότι η οικονομία μας στηριζόταν σε πήλινα πόδια.
Αν δεν αντιμετωπίσει η χώρα μας ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα μεγάλα .....

 
...... διαρθρωτικά προβλήματά της, η κρίση θα ανακυκλώνεται και θα διευρύνεται. Ούτε η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού ούτε η προσφυγή στο ΔΝΤ συνιστούν οριστική λύση.
Η Ν.Δ. ως κυβερνώσα παράταξη έχει τις δικές της ευθύνες για τα μεγάλα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό οφείλουμε να το παραδεχθούμε καθαρά, χωρίς περιστροφές, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε και να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των πολιτών.
Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας συμπληρώσει έξι μήνες έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες. Οι αυτοσχεδιασμοί, οι αστοχίες, η απειρία, η προχειρότητα, η αναβλητικότητα, η έλλειψη αντανακλαστικών, προκαλούν δυσπιστία ακόμα και στους πιο καλόπιστους φίλους και οπαδούς της.
Μοιάζει με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που προσπαθεί να διαχειριστεί την κάθε μέρα, ακολουθώντας μια αλλόκοτη πολιτική μέτρων και εξαγγελιών, χωρίς αυτά να εντάσσονται σε ένα σοβαρό, συνεκτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση.

Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που δεν συγκροτήθηκε για να υπηρετήσει τα προσωπικά σχέδια και τις επιδιώξεις του καθενός. Γι΄ αυτό όλοι εμείς που πιστεύουμε στις αρχές και στις αξίες της οφείλουμε να την υπηρετήσουμε, να προτάσσουμε το εμείς στο εγώ.
Οφείλουμε με τη στάση μας, τη δράση και τις συμπεριφορές μας να σφυρηλατούμε κάθε μέρα τη συνοχή και την ενότητά της.
Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές και τομές, αποδεικνύοντας ότι λάβαμε πολύ σοβαρά το μήνυμα των πολιτών.

Οι πολίτες θα στρέψουν ξανά το ενδιαφέρον τους σε μας αν διαπιστώσουν ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια όλα εκείνα τα προβλήματα που μας οδήγησαν στο δυσμενές αποτέλεσμα. Οτι αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς μετάθεση ευθυνών. Αν διαπιστώσουν ότι η Ν.Δ.
είναι μια ζώσα παράταξη που έχει τη δύναμη και την τόλμη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, σε μεγάλες ανατροπές στη φυσιογνωμία, την ταυτότητα και τη δομή της.
Ολοι αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο να παγιδευτούμε σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια.

Η Ν.Δ. καλείται να ακολουθήσει μια συντεταγμένη πορεία χωρίς αποκλεισμούς, αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, προκειμένου να έχει δυναμική παρουσία και ενεργό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και λύνοντας τις διαφορές της με όλους εκείνους που την πλήγωσαν, που την εξέθεσαν.
Καλείται να δείξει ότι βήμα βήμα διαμορφώνει και συγκροτεί ένα νέο σχέδιο διεξόδου της χώρας από την κρίση, καταθέτοντας τολμηρές και ριζοσπαστικές προτάσεις για το σύνολο των προβλημάτων της οικονομίας, της κοινωνίας των πολιτών. Ας το αντιληφθούμε όλοι μας. Η Ν.Δ. είναι το κοινό μας σπίτι. Από τη συμπεριφορά και τις ενέργειές μας θα κριθεί το μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει και οφείλουμε να κερδίσουμε: Να πάμε μπροστά, κάνοντας πράξη την επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ως μιας μεγάλης, σύγχρονης, προοδευτικής παράταξης της Κεντροδεξιάς.
Η Αλεξάνδρα Πάλλη είναι γενική γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :