Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο Γουρνάς και οι πλαστές ταυτότητες

ΣΤΗ ΔΙΝΗ των αποκαλύψεων για τον τρόπο δράσης των κατηγορούμενων ως μελών του Επαναστατικού Αγώνα βρέθηκαν ένας ναυτικός και ένας ελαιοπαραγωγός: από τη Μεσσηνία και οι δύο, είναι τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από τις πλαστές ταυτότητες που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος Κώστας Γουρνάς.

Με τα στοιχεία του 29χρονου Δημοσθένη Μανδαλώζη ο Γουρνάς είχε νοικιάσει το διαμέρισμα γιάφκα της οδού Μήδειας 7 στην Κυψέλη, καθώς και το γκαράζ της οδού Αντωνιάδου στον Καρέα. Δεύτερος μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας είναι ο ...

..... πραγματικός Δημοσθένης Μανδαλώζης, από τη Θουρία- ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα. Σπούδασε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπως λέει στα «ΝΕΑ» η αδελφή του Μαρία Μανδαλώζη, και αποφοίτησε το 2004. Εκτοτε ταξιδεύει 7-8 μήνες τον χρόνο. «Στις 2 Ιανουαρίου 2010 αναχώρησε για ταξίδι σε Κίνα και Αυστραλία», λέει η κ. Μανδαλώζη.

Την έκλεψαν το 2004
«Η ταυτότητα του αδελφού μου εκλάπη το 2004 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στη Βενετία», λέει. Ωστόσο, η οικογένεια δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη σημασία στο περιστατικό της κλοπής, μέχρι πρόσφατα: «Πριν από τρεις μήνες δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα για εξόφληση κοινοχρήστων από τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος στην Κυψέλη. Μας είπαν πως τα ενοίκια εξοφλούνταν συνήθως μέσω τράπεζας, αλλά δεν είχαν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες». Αφού κατέθεσε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οικογένεια δέχτηκε τηλεφωνήματα και από την Αντιτρομοκρατική. «Τώρα το συζητάμε και γελάμε. Τι σχέση έχει ο Δήμος με όλο αυτό;», καταλήγει η κ. Μανδαλώζη.

Μικρές διαφοροποιήσεις
Το πώς έχει χρησιμοποιηθεί η πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία του Αναστάσιου Γριβοκωστόπουλου εξακολουθεί να ψάχνει η Αστυνομία. Η πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά έχει και αυτή τη φωτογραφία του κατηγορουμένου, αλλά τα στοιχεία ανήκουν στον 28χρονο ελαιοπαραγωγό και ιδιοκτήτη μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης, από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. «Δεν είναι φυσιολογικό να μαθαίνεις πως κάποιος πλαστογράφησε τα στοιχεία σου», λέει στα «ΝΕΑ» και προσθέτει πως ποτέ δεν κλάπηκε η ταυτότητά του ή κάποιο άλλο έγγραφο. Παρ΄ όλα αυτά, λέει, τα στοιχεία στην πλαστή ταυτότητα είναι ακριβή, με ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις. Εμαθε για την πλαστογράφηση από ένα φιλικό του πρόσωπο, θορυβήθηκε και κατέθεσε το περιστατικό στην Αστυνομία παρουσία του δικηγόρου του. «Δεν έχω να δηλώσω τίποτα για το γεγονός, εφόσον δεν έχω καμία σχέση με το πραγματικό πρόσωπο», λέει εμφανώς θορυβημένος στα «ΝΕΑ».
/ / ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κατερίνα Βουτσινά / / ΤΑ ΝΕΑ / /  

Δεν υπάρχουν σχόλια :