Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σχέδιο Ομπάμα για έλεγχο των τραπεζών

U.S. President Obama attends a fundraiser for Barbara Boxer in Los Angeles
Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ της Goldman Sachs και η σοβαρότητα των κατηγοριών που πλήττει το κύρος της πιο πετυχημένης επενδυτικής τράπεζας στον κόσμο προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.
Οικονομολόγοι και αναλυτές θεωρούν ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία και έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει βάλει εμπρός σχέδιο για να αυξήσει την εποπτεία των τραπεζών. Η αύξηση στην εποπτεία και η επιβολή αυστηρών περιορισμών στις τράπεζες είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί «η θύελλα που έπληξε την (αμερικανική) οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια», όπως έχει δηλώσει ο αμερικανός πρόεδρος.
Οπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιτνερ, στην Ουάσιγκτον υπάρχει αισιοδοξία πως παρά τις ....

...... αντιδράσεις θα υπάρξει η απαραίτητη πολιτική σύμπνοια στο Καπιτώλιο ώστε η Γερουσία να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία και εποπτεία των τραπεζών.

Η αγωγή κατά της Goldman Sachs και οι αντιδράσεις από τους επενδυτές, αλλά και τον απλό κόσμο θεωρείται ότι θα καταστήσουν πιο δύσκολη την «άμυνα» των τραπεζιτών, οι οποίοι ζητούν από την Ουάσιγκτον πιο ελαστικούς όρους στην εποπτεία της λειτουργίας και των (τεράστιων)

μπόνους που λαμβάνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια :