Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ήξεις αφίξεις Παναγιωτόπουλου;

Η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς προς το ΔΝΤ. Η ΝΔ δια του Πάνου Παναγιωτόπουλου, αρνείται τις ευθύνες της για την σημερινή κατάντια και δαιμονοποιεί το ΔΝΤ, πιστεύοντας ότι έτσι θα γυρίσει γρήγορα στην εξουσία(!...!) Να συνεχίσει το χάλι που παρέδωσε. Μάλλον να τα κάμει ακόμα χειρότερα με τα μυαλά που κουβαλάνε τα μεγαλοστελέχη της Νέας Ρηγίλλης.
Πάντως χθες είχαμε μια πρόγευση ηπιότερης στάσης στο θέμα. Ο Δ. Αβραμόπουλος έχει ήδη ταυτιστεί τελείως με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη και το πάει πιο πέρα δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Ο Πάνος χθες απέφυγε τις γραφικές κορώνες των τελευταίων ημερών, μια και το κόμμα είναι διχασμένο επί του θέματος, και δήλωσε ότι σε περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ:«η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σοβαρές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τη νέα σκληρή πραγματικότητα, για το πώς θα υπερασπίσουμε την κοινωνική συνοχή και για το πώς θα βγούμε μία ώρα νωρίτερα από τους δυσβάσταχτους όρους του ΔΝΤ.»
Η δήλωση έγινε έπειτα από ανέξοδες και ακοστολόγητες προτάσεις και κραυγές που διήρκεσαν πολλές μέρες και είχαν ως κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ σε όλα και ΟΧΙ στο ΔΝΤ»! Εύκολες δηλαδή και άναρθρες κραυγές που δεν αρμόζουν στο ιστορικό βάρος και χρέος της ΝΔ. Είναι πασιφανές ότι μετά την προσφυγή μας στο ΔΝΤ θα βγει στα κεραμίδια να το παίξει ακόμα και αντάρτης πόλεως, ο κόκκινος Πάνος! Δεν θα χάσει την ευκαιρία! Πάντως χθες ήταν, λέμε ΟΧΙ και δεν λέμε ΟΧΙ. Μπαίνουμε ΔΝΤ και βλέπουμε. Θα κάνουμε προτάσεις και θα βγούμε γρηγορότερα. Ας είναι καλά δηλαδή η Νέα ΝΔ. αυτή θα μας βγάλει από την κρίση. Αυτή που μας έβαλε αν καταλάβατε!
Η ουσία είναι ότι έτσι έρχονται πιο κοντά στις θέσεις της Ντόρας που φαίνονται ως η πιο αξιόπιστη και σοβαρή πρόταση αυτή τη στιγμή από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Γιατί από ανούσιες «ανάσες» και «ΟΧΙ σε όλα» έχουμε χορτάσει ….

Δεν υπάρχουν σχόλια :