Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ιστορική δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου βάζει ταφόπλακα στον «ανδρεοπαπανδρεϊσμό»!

Ζούμε αναμφίβολα ιστορικές μέρες και ώρες. Όλοι και όλα κρίνονται. Πάνω στην κορύφωση της τρικυμίας, καπετάνιος και πλήρωμα του ταλανιζόμενου σκάφους που λέγεται Ελλάς θα αποδείξουν τις αντοχές και τις ικανότητές τους. Η παραπλάνηση από τις «σειρήνες» της λαϊκίστικης και χωρίς πειστικές προτάσεις αντιπολίτευσης (κυρίως της αξιωματικής…) είναι επικίνδυνη πολυτέλεια για μια κυβέρνηση που εξελέγη με συντριπτική λαϊκή ετυμηγορία μετά την εγκληματική αποτυχία των προκατόχων της.
Αρκεί η σημερινή κυβέρνηση να έχει αντιληφθεί, ότι το σκάφος υπέστη καίριο ρήγμα στα ύφαλά του από πολύ παλιά… Από τις αλησμόνητες μέρες του πρασινοφρουρικού λαϊκισμού και των καταστροφικών επιλογών του Ανδρέα Παπανδρέου μετά το 1981. Και το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται -έστω και δειλά και ανομολόγητα- να ωριμάζει απότομα και αναγκαστικά μέσα από τις βίαιες εξελίξεις του πρωτόγνωρου ελληνικού ναυαγίου…
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με μια ιστορικής σημασίας τοποθέτησή του απόψε στις ειδήσεις του MEGA, επισημοποίησε ουσιαστικά το διαζύγιο από... τις τραγικές επιλογές του κόμματός του στο παρελθόν, κυρίως επί ημερών του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου. Είπε χαρακτηριστικά: «Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης είχαμε μάθει πρώτα να μετράμε τις ανάγκες μας και μετά να βρίσκουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε γι’ αυτές. Τώρα, ωρίμασαν οι συνθήκες για να προσδιορίζουμε τις ανάγκες, αφού πρώτα μετράμε τα λεφτά που έχουμε…»
Δεν υπήρξε ποτέ πιο εύγλωττη αποδοκιμασία των ανδρεοπαπανδρεϊκών πρακτικών του παρελθόντος, του «Τσοβόλα δώστα όλα» και των παροχών χωρίς αντίκρισμα. Μπράβο, Θεόδωρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :