Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Νικ Κλεγκ:ο «τρίτος άνθρωπος»

Βρετανία: ένα αουτσάιντερ έκλεψε την παράσταση στο ντιμπέιτ τόσο από τον φωτογενή ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον όσο και από τον «βαρύ» αρχηγό των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν
Νικ ποιος; Αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα η συνηθέστερη ερώτηση για τον ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ. Καθώς οι βρετανοί ψηφοφόροι όμως ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου προτιμούν να μη συγκεντρώσει κανένα κόμμα την πλειοψηφία, το κόμμα του Γλάδστωνος και του Λόιντ Τζορτζ με την 75χρονη ιστορία φαίνεται ότι συγκεντρώνει και πάλι το ενδιαφέρον. Επικεφαλής του είναι ένας 43 ετών, γλωσσομαθής, πρώην ευρωβουλευτής που σπούδασε Αρχαιολογία και Ανθρωπολογία στο Κέμπριτζ.

Γιος εύπορου χρηματιστή, θεωρείται από πολλούς ότι συμφωνεί με τις περισσότερες θέσεις των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον- κάποιοι μάλιστα τον αποκαλούν «Κάμερον λάιτ». Γι΄ αυτό και θεωρούν ότι ....

.... εάν οι Τόρις δεν συγκεντρώσουν την πλειοψηφία θα στραφούν στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες για υποστήριξη. Τα πράγματα όμως ίσως δεν είναι τόσο απλά.

Ο Νίκολας Ουίλιαμ Πίτερ Κλεγκ εξελέγη αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών το 2007, δύο μόλις χρόνια αφότου εξελέγη βουλευτής. Ο λόρδος Ασνταουν, πρώην ηγέτης του κόμματος, πιστεύει ότι ο Κλεγκ τα καταφέρνει ήδη καλά, αλλά έχει ακόμα δρόμο. «Τον θεωρώ έναν πολιτικό με τεράστιο δυναμικό. Πρέπει όμως να καλλιεργήσει περισσότερο πολλά από τα ταλέντα του». Η ολλανδέζα μητέρα του τον ώθησε να μάθει πολλές γλώσσες και έτσι σήμερα μιλά άπταιστα γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά, τα οποία του φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα προκειμένου να γοητεύσει τη δικηγόρο σύζυγό του Μίριαμ Γκονζάλεζ Ντουράντεζ με την οποία έχουν τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :