Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ορκωμοσία Παπούλια με… Mediasoup Ματιές


Ορκωμοσία Παπούλια με … mediasoup  ματιές
Σε μία ειδική πανηγυρική τελετή στη Βουλή, και υπό τα παρατεταμένα χειροκροτήματα υπουργών και βουλευτών, ανανέωσε τον όρκο του να φυλάει το Σύνταγμα, να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να τηρεί τους νόμους του κράτους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Της δέησης χωροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Το κόκκινο χαλί είχε στρωθεί από νωρίς στην είσοδο του Κοινοβουλίου, ενώ τα θεωρεία ήταν κατάμεστα μισή ώρα πριν την έναρξη της ορκωμοσίας.
Εκεί, και η σύζυγος του Κάρολου Παπούλια, Μαίη, μαζί με τις δύο από τις τρεις κόρες τους και τα τρία εγγονάκια τους.
Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.
Ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθει λεπτομέρειες για το πώς... πήγε το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όση ώρα περίμεναν για τα …τυπικά .
Όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλην του ΚΚΕ, χειροκρότησαν τόσο την είσοδο του Κάρολου Παπούλια όσο και το «Άξιος- Αξιος», αλλά και την αποχώρηση του  από την αίθουσα. Ο Φ. Κουβέλης θερμότερα από όλους, δειλά ο Α. Τσίπρας που παρέσυρε και την Β. Αμανατίδου…
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, χαιρέτισε έναν έναν τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς και όλους όσους βρίσκονταν στα πρώτα έδρανα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άφησε τα πίσω έδρανα όπου βρισκόταν για να τον συγχαρεί. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.


Συμπεριφορές αρχηγών…
Νωρίς νωρίς τόσο οι βουλευτές όσο και οι υπουργοί άφησαν τους κατάμεστους διαδρόμους της Βουλής και πήραν θέσεις μέσα στην Ολομέλεια.
Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας από τους πολιτικούς αρχηγούς καθυστέρησε. Μπήκε στην Ολομέλεια στις 11:40, λίγα μόλις λεπτά πριν αρχίσει η τελετή.
Αντίθετα, η Αλέκα Παπαρήγα ήταν από τις πρώτες που πήρε τη θέση της, ακολούθησαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Αντώνης Σαμαράς.
Ισοδύναμη ήταν η εκπροσώπηση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Οκτώ βουλευτές από το καθέ κόμμα έδωσαν παρών.


Υπουργικές Πασοκικές συνυπάρξεις...
Πολλά τα υπουργικά δίδυμα, μερικά και τρίδυμα και τετράδυμα!!!  που …''έδεσαν''  και είχαν την ευκαιρία να τα πουν όση ώρα περίμεναν στα έδρανα να ξεκινήσει η τελετή.
Το πιο ενδιαφέρον; Οι οδηγίες προς Λούκα Κατσέλη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μέχρι μπλοκάκι έβγαλε η  Λούκα και σημειώνε - σημείωνε για να μην ξεχάσει αυτά που τις έλεγε ο Ευάγγελος!
Λίγο αργότερα σχηματίστηκε και το τρίγωνο των Οικονομικών. Παπακωνσταντίνου – Λούκα και Σαχινίδης…
Η πιο κινητική από τους υπουργούς αποδείχτηκε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, που ''έσκασε μύτη'' με το σακίδιο στη πλάτη…  Με όλους σχεδόν τους υπουργούς μίλησε. Πάγκαλο, Δρούτσα, Παπακωνσταντίνου αλλά αυτός που της έκλεψε την παράσταση ήταν ο υπ. Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης. Καθόταν ακριβώς πίσω της και την άκουγε για πολύ - πολύ ώρα με μεγάλη προσοχή.
Ο Θ. Πάγκαλος αποδείχτηκε ότι το αξίωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης το κατέχει επάξια.
Σε όλους κάτι είχε να πει… Ιδιαίτερα στον υφ. Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, που άφησε το έδρανο του για να τον πλησιάσει και να τον ακούει όρθιος.
Ολιγόλεπτο, ενδιαφέρον και σπάνιο! το στιγμιότυπο Πάγκαλου με Ευάγγελο στα υπουργικά έδρανα.
Ανδρέας Λοβέρδος - Χάρης Καστανίδης δεν σταμάτησαν να ανταλλάσουν απόψεις (μέσα στη καλή χαρά πάντως).
Τέσσερεις πράσινες υπουργίνες κάθισαν δίπλα - δίπλα και ήταν χάρμα όλες.
Τ. Μπιρμπίλη, Κ. Μπατζελή - Μ. Ξενογιαννακοπούλου - Λ. Κατσέλη!
Η Φώφη Γεννηματά, γενναία, μόνη ανάμεσα στους άνδρες υπουργούς.
Δίδυμο ο ''τσάρος της οικονομίας'' Γ. Παπακωνσταντίνου με Γ. Ραγκούση συνομιλούσαν και δεν φαινόταν να το σκιάζει τίποτα!


Στα βουλευτικά έδρανα
Στα πρώτα έδρανα ο Απ. Κακλαμάνης έδινε πατρικές συμβουλές στους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Π. Ευθυμίου και Χρ. Παπουτσή. Τον τελευταίο είδαμε να ''μετράει'' τις λέξεις του Πάγκαλου προς Σαχινίδη!
Κώστας Σκανδαλίδης - Βάσω Παπανδρέου τετράδυμο Πασοκικό με Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Πάρη Κουκουλόπουλο


Νεοδημοκρατικές …ματιές
Η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε τα ορεινά και είχε δίπλα της τον Κ. Κιλτίδη. Πολλές φορές ''πιάσαμε'' τη χαμογελαστή ματιά του μπαμπά Μητσοτάκη, προς την κόρη.
Κάποιοι θαύμασαν το θάρρος του πρώην τσάρου της Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου να σηκωθεί από τα βουλευτικά έδρανα για να κάνει χειραψία με τον επίτιμο και παρεμπιπτόντως και τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Γρίβα που καθόταν δίπλα του.
Ο Κώστας Καραμανλής είχε δίπλα του το γνωστό παλιό δίδυμο Αντώναρο-Ανδριανό.
ΥΓ Οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται. Παρών και ο Γιώργος Κατσιφάρας! Μεγάλη μάλιστα ήταν η χαρά του όταν είδε την Ντόρα! Εκεί να βλέπατε αγκαλίτσες και φιλάκια των δύο...
Ν Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια :