Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Θλιβερός σήμερα ο Σαμαράς στην Χαλκίδα. Κουραστικός και επαναλαμβανόμενος!...!

Μίλησε σε ένα μικρό και γερασμένο ακροατήριο, που μύριζε ναφθαλίνη και βαριόταν ακόμα και να χειροκροτήσει!...!
Ολόκληρη η αποτυχημένη Νέα Δημοκρατία αλλά και η μανιοκαταθλιπτική "νέα ΝΔ" έδωσαν το παρόν στην προσπάθεια του αρχηγού Αντώνη να κόψει τις σχέσεις του κόμματος με το πρόσφατο παρελθόν.
Το ακροατήριο κυρίως γερασμένο και κουρασμένο να βλέπει έναν αρχηγό να επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Όπως συμβαίνει στις κακές θεατρικές παραστάσεις, μόνο που ο αρχηγός-πρωταγωνιστής είναι ηθοποιός βήτα διαλογής…
Γελοίες οι αναφορές στο «Αν» του Κίπλινγκ. Για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Αστεία η πρόθεση για «αυτοκάθαρση». Μοιάζει με «αυτοϊκανοποίηση» εσωτερικής κατανάλωσης.
Ο αρχηγός Αντώνης δεν καταφεύγει απλά σε ψέματα αλλά σε ψευδαισθήσεις που ωραιοποιούν καταστάσεις. Στρατηγική που πάντα αποτυγχάνει στην πολιτική, πρακτικά … Στρατηγική που αφήνει τεράστια κενά στις προτάσεις που υποχρεούται να παρουσιάζει ένα κόμμα εξουσίας στην κοινωνία. Εκτός και αν δεν τους ενδιαφέρει η εξουσία αλλά η καρέκλα της ηγεσίας!
Επανέλαβε το περίφημο πια:«όταν λέμε όλα εννοούμε όλα», δηλωτικό της μη «κάλυψης» του πρόσφατου παρελθόντος. Μήνυμα προς την πλευρά Καραμανλή κυρίως. .
Επίσης ακούσαμε ξανά τη «θεωρία της ανάσας» για να δείξει ότι έχει προτάσεις για την οικονομία με τις αφηρημένες αναφορές σε «ανάσες»! Παρεξηγήσιμη αναφορά στο πολύ σεξ που «κυκλοφορεί» τελευταία! Ο κόσμος βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και όταν ακούει τις «θεωρίες της ανάσας» απλά μειδιά με την κατάντια της ΝΔ που έχει (ξε)χάσει και τον ρόλο της και την ιδεολογία της!
Θλιβερός ο αρχηγός Αντώνης και σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :