Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Siemens εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία.

Τα τελευταία χρόνια οι καραμανλικοί Μαξιμίτες επέμεναν ότι η Siemens είναι καθαρό «σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ». Οι πρόσφατες εξελίξεις φανερώνουν και τις πτυχές του «σκανδάλου ΝΔ» σε ό,τι αφορά τις μίζες και τα μαύρα ταμεία. Από πλευράς "Νέας Άνοιξης" έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση συγκάλυψης των καραμανλικών ευθυνών και επίρριψης όλων των ευθυνών σε ταξιδάκια, κομπιούτερς και τηλεφωνικά κέντρα! Αυτό ήταν το σκάνδαλο! Στρατηγική αδιέξοδη μια και δεν μπορούν να κρυφτούν τα "φαγωμένα" εκατομμύρια των μαύρων ταμείων.
Το κακό είναι ότι ο περιχαρακωμένος πρόεδρος Αντώνης, κολλημένος στην πλήρη επικράτηση των μηχανισμών της ΠΟΛΑΝ στο εσωτερικό του κόμματος, προετοιμάζεται να ακολουθήσει αυτό τον ολισθηρό δρόμο, της μη ανάληψης ευθυνών.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβεβαιωμένη ροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens στα ......
..... κομματικά ταμεία (την περίοδο 1998-2004 διακινήθηκαν ως μίζες από την εταιρεία πάνω από 145 εκατ. ευρώ), ενώ οι δωροδοκίες πολιτικών προσώπων ξεκίνησαν από τη δεκαετία του 80. Κάποιοι έχουν φάει πολύ καλά......
Οι εξελίξεις μεταβάλλουν και πάλι το τοπίο στις εξεταστικές μια και θεωρείται τώρα παραπάνω από βέβαιη η κατάθεση του πρώην πρωθυπυοργού Κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που γίνεται λόγος για τη δεκαετία του 80 τώρα η κατάθεση στοιχείων «υποχρεώνει» τον Μητσοτάκη να δηλώσει παρών. Ιδίως από τη στιγμή που αφήνεται να εννοηθεί ότι διαθέτει νέα στοιχεία για την περίοδο 1990 – 93.
Από την Ρηγίλλης διακινούν σενάρια συμψηφισμού. Ο Κ. Μητσοτάκης δήθεν προσπαθεί να σώσει τα παιδιά του και να δημιουργήσει αντίβαρο για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην ισχυρό παράγοντα της Siemens .προσπαθούν να αποσπάσουν τα βλέμματα από τις καταγγελίες για εμπλοκή της Siemens στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η μικρότητα των επιπόλαιων επιχειρημάτων που εκπορεύονται από τα στελέχη της Νέας Άνοιξης αποδεικνύει ότι ανησυχούν ιδιαίτερα. Ο Σαμαράς φορτώνεται το αμαρτωλό καραμανλικό παρελθόν και προχωρά, όχι στη νέα μεταπολίτευση όπως λέει αλλά στην πλήρη ταύτιση με το κομματικό κατεστημένο της βαθιάς δεξιάς.
Όσο για τον Μητσοτάκη εύχεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσει να έρθει και να καταθέσει στην εξεταστική ο ίδιος ο Χριστοφοράκος. Είναι ο μόνος που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και ο μόνος που θέλει πράγματι να μιλήσει και το δηλώνει ευθαρσώς και δημόσια. Κάποιοι άλλοι φοβούνται να τον καλέσουν. Επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι θα προκληθούν αλυσιδωτές εκρήξεις από τη μαρτυρία του…

Δεν υπάρχουν σχόλια :