Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μας κοροϊδεύει ο Σαμαράς και στο μεταναστευτικό

Επειδή η Ρηγίλλης αισθάνεται την ανάσα της άκρας δεξιάς και έχει βάλει στόχο να μείνει μόνη (ολομόναχη) στην πολυκατοικία, καταφεύγει σε ανόητα επικοινωνιακά τρικ για να κολακέψει τις απαιτήσεις των ακραιφνών δεξιών και τις φωνασκίες των λαϊκών δεξιών.
Έτσι έφτασαν να μιλάνε για νίκη του Αντώνη στο μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση φοβήθηκε και έκαμε πίσω ενώ όταν θα κάμει ο Αντώνης δική του κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το νομοσχέδιο …
Πως όμως θα το καταργήσει; Όχι βέβαια με τον τρόπο που το εκλαμβάνουν οι φανατικές δεξιές πτέρυγες της ΝΔ. Κάθε άλλο. Δεν έχει σκοπό να το καταργήσει αλλά να το τροποποιήσει με βάση τις προϋποθέσεις που ο ίδιος θέτει για την εφαρμογή του νόμου. Ουσιαστικά οι διαφορές του με το υπάρχον νομοσχέδιο περιορίζονται κυρίως στις χρονικές προϋποθέσεις. Κατά τα άλλα δεν διαφωνεί σχεδόν .....

... πουθενά αλλού ο πρόεδρος Αντώνης. Πρέπει όμως να κολακεύει τα δεξιά αντανακλαστικά των οπαδών του και των στελεχών που διάκεινται εντελώς εχθρικά προς το νομοσχέδιο για τους μετανάστες. Οι σκληροί νεοδεξιοί πιστεύουν ότι ό Αντώνης πρέπει να απομακρυνθεί περισσότερο από τον Γιώργο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί οι συνέπειές του στην κοινωνία θα λειτουργήσουν σωρευτικά και θα φθαρεί το ΠΑΣΟΚ σταδιακά και σε βάθος χρόνου... Απλά σε κάθε νέο-πασοκικό σκάνδαλο θα προστίθεται και η κοινωνική αντίδραση για τους μετανάστες. Λογικές φοβικές και διχαστικές απόψεις που ο Αντώνης τυγχάνει να ακούει προσεκτικά.
Κρατά και μια πισινή γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος ποτέ στην πολιτική:«Θέλουμε την ενσωμάτωση των ξένων, για να καταπολεμήσουμε την ξενοφοβία. Για να τελειώσουμε το ρατσισμό. Δεν θέλουμε τα γκέτο που τροφοδοτούν κι αναπαράγουν το ρατσισμό είπε χαρακτηριστικά». Σίγουρα πάντως οι φανατικοί οπαδοί του Αντώνη διακρίνονται και για ξενοφοβία και για ρατσισμό. Αυτούς όμως προσπαθεί να κρατήσει «δεμένους», γιατί έτσι και καταλάβουν το κόλπο της συγκυβέρνησης που παίζεται, και της συναίνεσης, κανένας δεν ξέρει σε ποιόν όροφο της πολυκατοικίας θα μετακομίσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :