Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Τα κέντρα των εργολάβων κατευθύνουν και καθοδηγούν την συγκυβέρνηση Γιωργάκη-Αντωνάκη

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ που στήριξε τυφλά την υποψηφιότητα Σαμαρά επινόησε τη «συναίνεση» για να δώσει κατευθύνσεις στην αντιπολιτευτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα έντυπα της διαπλοκής δίνουν συχνά οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κινείται η αντικυβερνητική πολιτική. Μόχθησαν τόσο πολύ να κάμουν πρωθυπουργός το «καλό παιδί» τον Γιωργάκη και αρχηγό της ΝΔ τον «φίλο» Αντωνάκη.
Τα επόμενα χρόνια δεν πρέπει επουδενί να κινδυνεύσει η κυβέρνηση της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων. Ο Αντώνης θα κινείται στα πλαίσια που θα ορίζουν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα. Γι’ αυτό παρουσιάζεται από όλα τα μέσα ως απολύτως αναγκαία και χρήσιμη η νέα κουλτούρα της πολιτικής συναίνεσης. Δημιουργούν συνθήκες αντισυνταγματικές για να μπορέσει ο Γιωργάκης να επιτεθεί στα λαϊκά εισοδήματα αφήνοντας ανέπαφα τα πορτοφόλια των εργολάβων, των μιντιαρχών και των τραπεζών.
Η συναίνεση παρουσιάζεται ως ...
.... «κοινωνικός αυτοματισμός» απαραίτητος λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η συγκυβέρνηση παρουσιάζεται ως αναγκαστική αλληλεγγύη και τα αντιδημοφιλή μέτρα έγιναν δίκαια για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και η κατάρρευση! Όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην αντιπολίτευση έχει καταστεί μειοψηφικό ρεύμα, άρα αμελητέο, ενώ η «συναίνεση» απέκτησε «θετική δυναμική», αποτελεί «πολιτικό κεφάλαιο» για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η «απόδοση των σκληρών μέτρων» είναι μείζονος προτεραιότητας που δεν αφήνει περιθώρια για συντάγματα και πολιτικές αντιπαλότητες.
Κόσμος εργολαβικά πλασμένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :