Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τα πέτρινα χρόνια της Δεξιάς...

Όνειρο ήταν και πάει...

Λίγους μόνο μήνες κράτησε η καινούρια "φούσκα" της Κεντροδεξιάς η οποία δυστυχώς έχει και πάλι στο τιμόνι της έναν άνθρωπο που επιλέγει το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.
Χωρίς κανένα προφανή λόγο, ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε σήμερα ότι σταματάει να στηρίζει την οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία.
Ο Σαμαράς αποδεικνύεται ήδη λίγος , πιθανότητα πιο λίγος κι από τον ανεκδιήγητο προκάτοχο του για τον οποίο φαίνεται διατεθειμένος να υποθηκεύσει ακόμα και το δικό του πολιτικό μέλλον.
Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να ενημερώσει τον κ.Σαμαρά ότι η συναίνεση δεν αποτελεί ανταλλάξιμο προϊόν. Δεν μπορεί η συναίνεση να προσφερθεί σαν μια κρυφή αίτηση για κουκούλωμα των ανομιών της Νέας Δημοκρατίας.
Οποιαδήποτε σημερινή υπεύθυνη απόφαση της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τα... ανεύθυνα εγκλήματα του παρελθόντος. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για κάθε κόμμα.
Ο Σαμαράς αποσύρει τη συναίνεση στις κυβερνητικές επιλογές γιατί δεν είναι έτοιμος αλλά και πρόθυμος να συγκρουστεί με το ίδιο του το κόμμα. Αν ο Σαμαράς διέθετε το απαραίτητο πολιτικό βάρος, θα έπρεπε σήμερα να συγχαρεί τον Γιώργο Παπανδρέου για τη διάθεση του να αποκαλυφθούν τα εγκλήματα του παρελθόντος, υπεράνω κομμάτων και προσώπων.
Δεν το έκανε. Κι όχι απλά δεν το έκανε αλλά επέλεξε να φερθεί ανώριμα κι ανεύθυνα.
Το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι σήμερα μάθαμε ποιος πραγματικά είναι ο Σαμαράς. Ένας νέος Έβερτ που κλήθηκε απλά να ηγηθεί της Δεξιάς σε χρόνια πέτρινα, σε χρόνια που οι διεφθαρμένοι κατοικούν ακόμα γύρω από τη Ρηγίλλης...
Κι όχι απλά κυκλοφορούν. Ζητούν και προστασία. Το αίτημα τους έγινε σήμερα αποδεκτό...

παραπολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια :