Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Μήνυμα αλληλεγγύης από Γερμανούς ευρωβουλευτές

Ενώ οι επιθέσεις εναντίον των “καλοπερασάκηδων”, “τεμπέληδων” και “φοροφυγάδων” Ελλήνων πληθαίνουν στα γερμανικά ΜΜΕ (με ελάχιστες αναφορές στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και οδήγησαν στη σημερινή κρίση) και τα ελληνικά ανταποδίδουν με τη σβάστικα, αναδρομές στη γερμανική κατοχή και προτάσεις για μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, οι ψύχραιμες φωνές δεν λείπουν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Γερμανία.
Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς στην Ελλάδα και αποτροπιασμού για την εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί με στόχο την Ελλάδα, έστειλαν οι Γερμανοί βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ομοσπονδιακή Βουλή (12% στις εθνικές εκλογές στη Γερμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο).
Το μήνυμα εστάλη στον Συνασπισμό την Τετάρτη και δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
"Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς στην Ελλάδα των βουλευτών και ευρωβουλευτών του γερμανικού κόμματος Die Linke (Η Αριστερά)
Εμείς, πολιτικοί παράγοντες μέλη του Κόμματος Die Linke, που ασχολούμαστε με τα ευρωπαϊκά και οικονομικά θέματα στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή εκφράζουμε, με αφορμή τη σημερινή γενική απεργία στην Ελλάδα, την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στους απεργούς.
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άνευ προηγουμένου εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί με στόχο την Ελλάδα. Η δύσκολη θέση της χώρας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την ενεργοποίηση προκαταλήψεων. Οι πολίτες της Ελλάδας, γυναίκες και άνδρες, κατασυκοφαντούνται, κατηγορούνται ότι είναι "κατά συρροή ψεύτες και ότι συστηματικά παραποιούν τα στατιστικά στοιχειά", ότι συνεχώς κατεργάζονται " ύπουλες πολίτικες ".
Οι Έλληνες δήθεν ζουν σ' έναν...
"παράδεισο" απ' τον οποίο "επειγόντως πρέπει να απαλλαγούμε ". Στο στόχαστρο όμως των νεοφιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών παραγόντων δεν βρίσκεται μόνον η Ελλάδα.
Προσβάλουν με τον χαρακτηρισμό " PIGS " (γουρούνια ) και την Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Αυτή η εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πολίτικοι παράγοντες και δημοσιογράφοι, που κατά τα άλλα δεν κουράζονται να επικαλούνται την " όλο και στενότερη Ευρωπαϊκή Ένωση " απευθύνονται στα χαμηλότερα ανθρωπινά ένστικτα καταστρέφοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη που αποτελεί την προϋπόθεση για την ειρηνική συμβίωση των ευρωπαϊκών λαών. Πάντα στη κρίση το κεφάλαιο αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους που να εισπράττουν την οργή όλων εκείνων στην Ευρώπη που απειλούνται από κοινωνική περιθωριοποίηση. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν την κριτική στον καπιταλισμού .
Γνωρίζουμε τη δύσκολη θέση της Ελλάδας. Το νέο έλλειμμα για το 2009 που έχει φτάσει στο 12,7 % ασφαλώς είναι μεγάλο. Το ίδιο όμως ισχύει και για άλλες χώρες όπως π.χ. για τη Μ. Βρετανία 12 % ή για την Ισπανία με 10%. Ανάλογοι αριθμοί σημειώθηκαν όμως το 2009 και στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Παντού οι αμύθητες χρηματικές δωρεές για τις τράπεζες, τα έκτακτα μετρά και οι οφειλές στη καταβολή των φόρων άνοιξαν τεράστιες μαύρες τρύπες στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Αποτελεί ύπουλη πράξη και αποτυχία της πολίτικης το γεγονός ότι ακριβώς εκείνες οι τράπεζες και εκείνοι οι κερδοσκόποι που μόλις χτες σώθηκαν από την βέβαιη χρεοκοπία χάρη στα κρατικά κονδύλια σήμερα θέτουν εκ νέου ολόκληρες χώρες κάτω από την πίεση των υπέρογκων τόκων και έχουν και πάλι τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος των χορών αυτών.
Η αλληλεγγύη με την Ελλάδα και με τα άλλα θύματα τέτοιων μηχανορραφιών επιτάσσει να τεθεί τέρμα σ αυτούς που κερδοσκοπούν από την κρίση.
Με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε ότι η περιπλοκή κατάσταση στην Ελλάδα αξιοποιείται από τις χρηματιστηριακές αγορές, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στις πρωτεύουσες των χορών μελών της ΕΕ για να επιβάλουν την κοινωνική κατεδάφιση. Θεωρούν αναγκαίο να κάμψουν αποφασιστικά την αγωνιστικότητα του ελληνικού εργατικού κινήματος ώστε να επιβάλουν μείωση μισθών και ανύψωση των ορίων συνταξιοδότησης. Επιδιώκεται να επιβληθούν στους έλληνες και στις ελληνίδες εργαζόμενους οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που εμείς δεν είχαμε καταφέρει να εμποδίσουμε στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε όμως ότι κάνεις δεν αναφέρεται στις τεράστιες οικονομικές ανισορροπίες στην Ευρωζώνη. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίζει μόνον η Ελλάδα τέτοιες δυσκολίες. Και η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία παλεύουν με ελλείμματα πάνω του μέσου όρου. Από την άλλη πλευρά οι χώρες του Ευρωπαϊκού πυρήνα και ειδικότερα η Γερμάνια που είναι για πολλά χρόνια ο πρωταθλητής των εξαγωγών συγκεντρώνουν ένα τεράστιο πλεόνασμα. Οι ανισορροπίες πρέπει να εξαφανιστούν . Είναι ανάγκη να εκπονηθεί μια συντονισμένη ευρωπαϊκή πολίτικη μακράς πνοής.
Οι χώρες με πλεόνασμα πρέπει να ενισχύσουν αποφασιστικά την ζήτηση της εσωτερικής αγοράς και οι εργοδότες να παραιτηθούν από την επιθετική στρατηγική για τις εξαγωγές.
Καταδικάζουμε την απόρριψη τέτοιων διεκδικήσεων από τη γερμανική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο να θρυμματιστεί η Ευρωζώνη συνέπεια των αυξημένων πιέσεων.
Εκφράζοντας την υποστήριξη μας στο ελληνικό εργατικό κίνημα κρατάμε ζωντανές τις παραδώσεις της σοσιαλιστικής αλληλεγγύης.
Ξέρουμε ότι η πάλη των ελλήνων εργαζομένων για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή είναι και δική μας πάλη.
Μόνον όταν οι εργαζόμενοι στις διαφορές ευρωπαϊκές χώρες καταφέρουν να μην έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, μόνον τότε μπορεί να υπάρξει μια στροφή προς μια άλλη, καλύτερη Ευρώπη.
Την έκκληση υπογραφούν οι ακόλουθοι βουλευτές του κόμματος Die Linke στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ομοσπονδιακή Βουλή

Ευρωβουλευτές
Λοταρ Μπισκη, Ευρωβουλευτής ΝΤΙ ΛΙΝΚΕ, Πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας
Κορνελια Ερνστ, Ευρωβουλευτής
Τομας Χεντελ, Ευρωβουλευτής
Γιουργκεν Κλιουτε, Ευρωβουλευτής
Σαμπινε Λοζιγγ, Ευρωβουλευτής
Χελμοπυτ Σολτς, Ευρωβουλευτής
Σαμπινε Βιλς, Ευρωβουλευτής
Γκαμπριελε Τσιμερ, Ευρωβουλευτής

Βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής
Εβα Μπουλιγκ Σροτερ, βουλευτής
Χαρλαντ Κοχ, βουλευτής
Ραλφ Λνκερτ, βουλευτής
Ουλλα Λετζερ, βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για την διεθνή πολιτική και την παγκοσμιοποίηση
Δρ. Ντιτερ Ντμ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής
Αντρει Χουνκο, βουλευτής
Τομας Νοντ, βουλευτής
Ριχαρντ Πιτερλε, βουλευτής
Μιχαελ Σλεχτ, βουλευτής
Καθ. Δρ, Χερμπερτ Σουι, βουλευτής
Σαμπινε Στοουμπερ, βουλευτής
Αλεξανντερ Ουλριχ, βουλευτής
Σαχρα Βαγγενκνεχτ, βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για την οικονομική πολιτική"

Δεν υπάρχουν σχόλια :