Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Γιατρέ τελευταία συμφωνώ με τον Πρετεντέρη. Μήπως να το κοιτάξω;

Τώρα τελευταία μου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Να για παράδειγμα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχω αρχίσει να συμφωνώ με τα γραπτά του  Πρετεντέρη. Αλλά να ήταν μόνο αυτό; Εδώ συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη για κυβέρνηση με το Σημίτη μέσα. Σκεφτείτε δηλαδή σε τι κατάσταση έχω φτάσει. Προτιμώ Σημίτη από το τωρινό χάλι.

Βέβαια κάποιος, εύλογα, μπορεί να επιχειρηματολογήσει πως φταίει η πολιτική κατάσταση.  Δεν φταίει όμως αυτή. Φταίει η πολιτική ακαταστασία. Φταίει το γεγονός πως έχουμε την πλέον αναποτελεσματική κυβέρνηση όλων των εποχών. Κυριολεκτώ. Ακόμη και η οικουμενική κυβέρνηση πιο αποτελεσματική ήταν.

Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έβγαλαν ανακοίνωση (http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1214.html) για να δηλώσουν πως αποσύρουν όλα τα μέτρα που πήραν και για αυτό αν κατάλαβα καλά από την ανακοίνωση φταίει ΠΑΛΙ η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή πόσες μέρες θα χρειαστούν για να συνειδητοποιήσουν επιτέλους πως ... κυβερνάνε αυτοί. Ναι παιδιά εσείς κυβερνάτε, σταματήστε να κάνετε αντιπολίτευση διότι κάνετε αντιπολίτευση στους εαυτούς σας αν δεν το έχετε καταλάβει.

Θα πει κάποιος, γιατί εσείς είστε καλύτεροι; Φυσικά και δεν είμαστε. Μας πήρε περίπου ένα μήνα να καταλάβουμε πως δεν είμαστε συγκυβέρνηση. Αν μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν ανάλωνε τον μισό απολογισμό των 100 ημερών στη Νέα Δημοκρατία, ίσως να μην το καταλαβαίναμε κιόλας. Δεν πειράζει όμως. Τώρα ξύπνησε ο μηχανισμός και θα μπούμε σε τροχιά διακυβέρνησης.  Το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 5 μονάδες και εμείς άλλες τόσες όντας αντιπολίτευση δεν λέει και πολλά. Θα δώσουμε ελπίδα στο τόπο να μου το θυμηθείτε.

Προς το παρόν έχουμε άλλες προτεραιότητες. Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τις προσταγές του Nicollo Machiavelli, όμως είμαστε ακόμα στα πρώτα κεφάλαια ως ΝΔ. Ξέρετε εκεί που λέει πως η πρώτη δουλειά του νέου ηγεμόνα είναι να εξαφανίσει εντελώς τη ρίζα του προηγούμενου. Μην γίνει κανένα λάθος και τον πεθυμήσει κάποιος.  Ε προς το παρόν εκεί είμαστε. Το λάθος με το συμπαθέστατο κατά τα άλλα Nicollo είναι πως τα καλά για την επιλογή προσωπικού τα γράφει στο κεφάλαιο 22, οπότε κάντε υπομονή κανένα τετράμηνο και όλα θα διορθωθούν.

Με αυτά και με αυτά, λογικά και εγώ άρχισα να συμφωνώ με τον Πρετεντέρη και τον επίτιμο. Να δω τι άλλο θα μου συμβεί…

Υ.Γ. Note to self, να θυμηθώ να στείλω στο γραφείο προέδρου ευχετήριο για την γιορτή του. Αντί για γλάστρα θα στείλω το Savoir Vivre σε pocket edition…


Γιατρέ μήπως να το κοιτάξω; « Stakon's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :