Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

“Όπισθεν” ολοταχώς από την Κυβέρνηση για τους νέους φόρους μεταβίβασης ακινήτων


Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο ακόμα και τώρα γίνεται η κουβέντα για κρίσιμα θέματα στην Ελλάδα, είναι ρεπορτάζ της Κρατικής Τηλεόρασης, όπου και αναφερόταν ότι ανώτατο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τους νέους φόρους που ήθελε να επιβάλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Για όσους μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις το νομοσχέδιο προκάλεσε πρόβλημα στις σχέσεις του αρμόδιου υπουργού και του πρωθυπουργού και σπεύδουν τώρα οι … “καλοθελητές” για να προστατεύσουν τον υπουργό.

Εκείνο που επίσης έπαιξε ρόλο στην εξ’αρχής αρνητική αντιμετώπιση του νομοσχεδίου είναι ο ... τρόπος με τον οποίο αυτό κατατέθηκε: Νυχτιάτικα, με κλειστή Βουλή (επιτρέπεται αυτό κ.Πετσάλνικε;), σε άσχετο Νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προκαλεί σοβαρές συζητήσεις για την αντισυνταγματικότητα του και άρα κινδυνεύει να “γκρεμιστεί” ανά πάσα στιγμή.

Αυτά τα στοιχεία οδηγούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό στρατόπεδο να αναθεωρήσει πολλές από τις αρχικές του θέσεις και να αλλάζει κρίσιμα στοιχεία.

http://www.newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :