Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Διάψευση προσδοκιών. 100 μέρες φαγούρα!

Με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου η λέξη που ακούγεται συχνότερα από τους πολίτες είναι μία: απογοήτευση! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στο μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση ξόδεψε 100 ημέρες χωρίς να πραγματοποιήσει καμία από τις τομές για τις οποίες είχε δεσμευθεί προεκλογικά. Καθημερινώς οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η απόσταση μεταξύ εξαγγελιών και πράξεων μεγαλώνει ακόμη και σε ζητήματα που δεν απαιτούν την έγκριση των κοινοτικών επιθεωρητών, όπως η αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Τελευταία ανακολουθία του πρωθυπουργού ήταν η απόφασή του να συμπεριλάβει σε νομοσχέδιο για την προστασία των δασών διάταξη με την οποία ανατρέπεται πλήρως το φορολογικό καθεστώς για τις γονικές παροχές. Και όμως, ο κ. Παπανδρέου στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου είχε δεσμευθεί ότι η κυβέρνησή του δεν θα περνούσε τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.
Ο πρωθυπουργός ξέχασε «νύχτα» τις δεσμεύσεις του προκαλώντας αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες που δεν γνωρίζουν με ποιο καθεστώς θα ....
φορολογηθεί η μεταβίβαση ακινήτων στα παιδιά τους.
Μετά τα τέλη κυκλοφορίας, και στο θέμα των γονικών παροχών οι πολίτες χωρίστηκαν στους «ξύπνιους» που έσπευσαν εγκαίρως στις εφορίες για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και στους «αδαείς», που πίστευαν ότι το κράτος έχει συνέχεια και οι φορολογικοί αιφνιδιασμοί δεν ταιριάζουν στη λογική της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Παπανδρέου διαψεύδει καθημερινώς τις προσδοκίες των πολιτών και εάν δεν αναθεωρήσει άμεσα τη στάση του η προσγείωση θα είναι απότομη.
E-Typos.com - Διάψευση προσδοκιών

Δεν υπάρχουν σχόλια :