Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Χαμηλό... βαρομετρικό στη Νέα Δημοκρατία - 17,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ!!!

Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα του μηνιαίου «βαρόμετρου» της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκείνο που κατεξοχήν τραβά την προσοχή είναι η επιδείνωση της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της. Παρά το γεγονός, ότι και η κυβερνητική αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα, μόλις 100 μέρες μετά τη νίκη του στις Εκλογές, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να σύρει τον… χορό των αποτυχημένων, αφού η ψαλίδα διευρύνεται, με άνοδο της εκλογικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος και αντίστοιχη πτώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Εξίσου απογοητευτική είναι και η προσωπική εικόνα του Αντώνη Σαμαρά, αφού βρίσκεται πολύ πιο κάτω από ό,τι και ο Γιωργάκης στις χειρότερες στιγμές της σταδιοδρομίας του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ…

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα του
καταλληλότερου Πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 53%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 20% και 17% απαντά «κανένας από τους δύο».

Τέλος, στην
παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 75% έναντι 7% της ΝΔ, ενώ το ποσοστό της εκλογικής επιρροής διαμορφώνεται στις 17,5 ποσοστιαίες μονάδες (48% ΠΑΣΟΚ 30,5% ΝΔ). Ακολουθούν: ΚΚΕ (7,5%), ΛΑΟΣ (5,5%), ΣΥΡΙΖΑ (5,5%), Οικολόγοι (1,5%).

Περισσότερα στο http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :