Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αντώνη, έχεις μήνυμα!

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ήταν το χθεσινό ΟΧΙ της Ντόρας, στην πρόταση του προέδρου Αντώνη να αναλάβει τομεάρχης Παιδείας και Πολιτισμού στην σκιώδη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος Αντώνης, στα πλαίσια της γνωστής τακτικής "σφουγγάρι", πίστεψε ίσως ότι θα "καθάριζε" τη Ντόρα, προτείνοντάς της τη συμμετοχή στη σκιώδη κυβέρνηση, σε ένα δευτερεύον πόστο, μια συμμετοχή που υπολόγιζε ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αφενώς, και θα προσλαμβάνονταν ως κίνηση "υποτέλειας" αφετέρου.

Υπολόγιζε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Διότι έδωσε την ευκαιρία στη Ντόρα να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, στο εσωτερικό της Ν.Δ. Το ΟΧΙ της Ντόρας προτίστως απευθύνονταν στο "σύστημα Καραμανλή" και την καμαρίλα του, που τώρα περιστοιχίζει το νέο πρόεδρο. Επί μια δεκαετία και πλέον πολέμησε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον πρώην αρχηγό, ειλικρινώς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δεύτερες σκέψεις, δεν έβαλε μπροστά το προσωπικό της συμφέρον, δεν υπέσκαψε, κι αυτή η στάση της οδήγησε σε δύο διαδοχικές νίκες, κι όμως το "σύστημα Καραμανλή" στο τέλος την αντιμετώπησε με ιταμό τρόπο, με αποκορύφωμα το να συντάξει το μηχανισμό του κόμματος με τη μεριά του "προδότη", του ανθρώπου που έριξε κάποτε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μην εκλεγεί η Ντόρα αρχηγός. Τι πιο υποτιμητικό απέναντι στη συνέπεια που η ίδια έδειξε τόσα χρόνια.

Ο δεύτερος αποδέκτης ήταν ο ίδιος ο Σαμαράς, που δεν δείχνει να .... .... έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κυβερνά το καράβι της Νέας Δημοκρατίας με λογικές μονάρχη, όπως ο προκάτοχός του. Επίσης του έκανε ξεκάθαρο το πώς βλέπει τον εαυτό της στο κόμμα, την επόμενη μέρα. Κι αν ο Σαμαράς δεν θελήσει να το δει αυτό, τότε το μήνυμα ήταν σαφές: Δεν θα γίνεις ποτέ πρωθυπουργός, κι αυτό έχω τη δύναμη να το εξασφαλίσω. Καλό θα ήταν λοιπόν ο πρόεδρος Αντώνης και οι παρατρεχάμενοί του να ξεκαβαλήσουν και να προσγειωθούν στη νεοδημοκρατική πραγματικότητα που μοιάζουν να μην θέλουν να δουν.

Ο τρίτος αποδέκτης ήταν το σύνολο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Η Ντόρα τους είπε καθαρά ότι δεν πρόκειται με την συμμετοχή της να νομιμοποιήσει τις λογικές της περιχαράκωσης του κόμματος και την ιδεολογική εγκατάλειψη του κέντρου.

Τέλος, ο τελευταίος αποδέκτης ήταν ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος που αγωνιά για τη συρρίκνωση του κόμματός του, τη διολίσθηση σε παλαιοδεξιές και ρεβανσιστικές λογικές και την απομάκρυνσή του από την προοπτική εξουσίας, και το μήνυμα προς αυτούς ήταν ηχηρό: Η Ντόρα είναι ΕΔΩ.

/mikropolitiki.blogspo

Δεν υπάρχουν σχόλια :