Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Surprise! Η ΝΔ επιστρέφει στην Πολιτική Άνοιξη!

Η ΕΚΛΟΓΗ νέου γραμματέα σε ένα κόμμα συνήθως είναι μια διαδικασία που ακολουθεί τον ανασχηματισμό, είτε της κυβέρνησης είτε των οργάνων του κόμματος. Και με βεβαιότητα μπορώ να ...


αναφέρω ότι δεν αφορά κανέναν άλλον πλην των απολύτως ενδιαφερομένων. Ωστόσο επειδή όλη αυτή η υπόθεση συνοδεύεται από μπόλικο παρασκήνιο και ίντριγκες, διατηρεί ένα ενδιαφέρον – μη σου πω και δύο.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ δεν είναι παράξενο που σε αυτή τη φάση με απασχολεί έντονα (λέμε τώρα...) το θέμα «γραμματέας της ΝΔ». Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα και κυβέρνηση, με αυτή θα ασχοληθούμε. Αλλα κόμματα, μικρά κόμματα, τύπου ΠΑΣΟΚ, δεν μας απασχολούν επί του παρόντος – ώσπου να οργανωθούν, να αποκτήσουν οργανώσεις, να κάνουν συνέδριο, να εκλέξουν κομματικά όργανα, και τον φίλο μου τον Ανδρουλάκη (τον Νίκο, όχι τον Μίμη...) – θα μας πάρει ο χειμώνας...

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η θέση του γραμματέα χήρεψε όταν ο πρόεδρος, χωρίς επίδεσμο στο μάτι πλέον, Αντώνης ανέθεσε το υπουργείο Υγείας στον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο Νικήτας, που πάλι τον είδα στο παπί χωρίς κράνος, Κακλαμάνης, ενδιαφέρεται ζωηρά. Θέλει να γίνει γραμματέας, το γνωστοποίησε και στον πρόεδρο με επιστολή, άσχετα που δεν έλαβε ακόμη απάντηση. Γραμματέας ήθελε να γίνει και ο Βασίλης Κικίλιας, αλλά πια «κατάλαβε» ότι δεν θέλει. Βασικά το κατάλαβε γιατί εκτός από ευσταλής νέος βουλευτής είναι και έξυπνο παιδί, έπειτα από 20λεπτη συνομιλία που είχε μεσοβδόμαδα με τον πρόεδρο Αντώνη, στον καναπέ του πόνου, στην Κηφισιά.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ λοιπόν άνευ αντιπάλου ο Νικήτας χωρίς κράνος κ.λπ. κ.λπ.; Δεν θα το έλεγα, με ευκολία αυτή την ώρα. Γιατί το «βαθύ» σαμαρικό καθεστώς της ΝΔ (τι είπα ο άνθρωπος) επιθυμεί (προωθεί, διαβάζεται καλύτερα) για τη θέση του γραμματέα στέλεχος ονόματι Στέφανος Αγιάσογλου (στη φωτογραφία επάνω με τον Αντώνη Σαμαρά) που έρχεται από τα χρόνια της ΠΟΛΑΝ και ανήκε και στο περίφημο Δίκτυο-21, Χρύσανθε Λαζαρίδη μου.

ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ εύκολα αντιληπτό, είτε Κακλαμάνης, είτε αυτός ο κ. Αγιάσογλου, και η θέση του γραμματέα του κόμματος υπόθεση της Πολιτικής Ανοιξης είναι, η οποία είναι πλέον κάτι σαν τα Νεφελίμ: ζει ανάμεσά μας, αν και δεν την έχει δει κανείς εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια!

Γιώργος Παπαχρήστου // ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :