Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Δεσμεύσεις Σαμαρά για μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, εκτός από τα οικονομικά, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα διαφάνειας, αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης και ...


ασφάλειας του πολίτη.
Στις προγραμματικές δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά έστειλε μήνυμα προς  τους εταίρους αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας για ταχείες μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα «κατέβασε» τον πήχη της επαναδιαπραγμάτευσης. 
Αναφέρθηκε σε ιδιωτικοποιήσεις πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, κάνοντας ονομαστική αναφορά στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ και ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με τη δημιουργία οχήματος ειδικού σκοπού για την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. 
Αναγνώρισε επίσης πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κινείται εκτός στόχων, αλλά ζήτησε προσαρμογές, επικαλούμενος την βαθύτερη του αναμενομένου ύφεση. 
Στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης που θα επιδιωχθεί, ζήτησε η προσαρμογή να επεκταθεί πέραν του 2014, αλλά και να μη ζητούνται πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης των στόχων λόγω ύφεσης. 
Τόνισε μάλιστα πως η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η ίδια το πρόσθετο κόστος με έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. 
Επίσης, αναφέρθηκε σε επέκταση κατά ένα έτος του επιδόματος ανεργίας και για τους αυτοαπασχολουμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :