Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Και στο βάθος συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Μπορεί να μην το λένε δυνατά αλλά στο βάθος του σχεδιασμού άρχισε να αχνοφαίνεται η προεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. 
Και τα δύο αυτά κόμματα της συγκυβέρνησης αναμένεται να καταποντιστούν σε ...


περίπτωση εκλογών. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του σε αυτή τη μορφή και ως βαμπίρ που είναι, χρειάζεται επειγόντως "νέο αίμα"! 
Η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να υποστεί τις συνέπειες της Συγκυβέρνησης. Άρα έχει και αυτή ανάγκη μια συνένωση και το ΠΑΣΟΚ προσφέρεται! Εξάλλου ένα μεγάλο κομμάτι από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη στην ΔΗΜΑΡ, οπότε υπάρχουν τα κοινά σημεία επαφής.
Ήδη στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στον χαιρετισμό του, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για ανοικτό διάλογο, χωρίς προϋποθέσεις, στον χώρο του προοδευτικού σοσιαλισμού για ένα νέο πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα .... 
Υπογράμμισε επίσης ότι απευθύνεται σε όσους ανήκουν «στον ευρύτερο χώρο των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού σοσιαλισμού, είτε ανήκουν σε υπαρκτούς πολιτικούς σχηματισμούς, είτε είναι ανένταχτοι και οραματίζονται μια ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα με όρθια την κοινωνία».
Και χωρίς περιστροφές αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η χώρα για μια μεγάλη παράταξη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δημοκρατική, σοσιαλιστική, που θα απαλλαγεί από τα διαχρονικά βαρίδια του λαϊκισμού.
Νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για να καταλάβουμε ότι κάτι παίζεται ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :