Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Οι μέρες της γερμανικής ευημερίας είναι μετρημένες

Ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω: κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πολυσυζητημένη «υποχώρηση» της Ανγκελας Μέρκελ στη Σύνοδο των Βρυξελλών, όπου ναι μεν η γερμανίδα καγκελάριος παραχώρησε σε Ιταλούς και Ισπανούς αυτό που ...


πιεστικά πλέον ζητούσαν - την ευκολότερη, απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των ετοιμόρροπων τραπεζών τους από την ΕΚΤ - αλλά κατά τ’ άλλα, στα ζητήματα που πραγματικά «καίνε», όπως τα ευρωομόλογα και η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ Βορρά και Νότου, επιβεβαίωσε πλήρως το παρατσούκλι «Φράου Νάιν» (Κυρία Οχι). 
Και βέβαια ακόμη και γι’ αυτό το μικρό βήμα ζητεί τεράστια ανταλλάγματα - δεδομένου ότι η περίφημη πολιτική και οικονομική ενοποίηση που διεκδικεί θα είναι, όπως και το ευρώ, «κομμένη και ραμμένη» στα σχέδια της γερμανικής τραπεζικής και βιομηχανικής ελίτ.

Το είπε ξεκάθαρα η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ την Τετάρτη, μιλώντας ενώπιον της γερμανικής Βουλής: «Οσο ζω, δεν θα υπάρξει αμοιβαιοποίηση του χρέους». 
Οπερ εστί μεθερμηνευόμενον, εμείς οι εργατικοί, αδιάφθοροι και ανώτεροι ηθικά Γερμανοί θα διατηρήσουμε όλα τα οφέλη του ευρώ, όπως μας αξίζει, ενώ όλοι οι άλλοι, οι τεμπέληδες και οι απατεώνες Νότιοι, θα πληρώσουν ακριβά για τις αμαρτίες τους, πίνοντας ως τον πάτο το πικρό κοκτέιλ λιτότητας, διάλυσης του κράτους Πρόνοιας και μαζικής εκποίησης της δημόσιας περιουσίας τους - αν φυσικά θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

Θέλετε διάσωση; Πείτε «αουφβίντερζέεν» στον δημόσιο πλούτο και στην εθνική σας κυριαρχία - αυτό είναι το μόνιμο «μάντρα» της Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και ο νοών νοείτω. Πρόκειται φυσικά για μια συνταγή παντελώς αποτυχημένη, για ένα «φάρμακο» που λόγω λάθους διάγνωσης, αλλά και υπερβολικής δόσης, αποδείχτηκε δηλητήριο. 
Ενα φάρμακο που σήμερα όχι μόνον καταστρέφει μία-μία τις δύσμοιρες οικονομίες και κοινωνίες της ευρωπεριφέρειας, αλλά ήδη υποσκάπτει με την αδιαλλαξία και την κοντόφθαλμη λογική της και το ίδιο το γερμανικό οικονομικό «θαύμα» της τελευταίας δεκαετίας: ένα «θαύμα» που όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι σημερινοί προπαγανδιστές της «Bild» και του «Focus» δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ αν οι σημερινοί εταίροι της την είχαν αντιμετωπίσει στο παρελθόν με ανάλογο τρόπο.

TO BHMA

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Οι υμνητές του ΧΙΤΛΕΡ βουλευτές και οι επαναστάτες αναρχικοί στις φυλακές ...


Κάτω οι φασιστονόμοι της καπιταλιστικής δημοκρατίας.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ




ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ