Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι δύο ανησυχίες της Κουμουνδούρου

Αν κάτι ανησύχησε την Κουμουνδούρου μετά τις εκλογές είναι τόσο η προαναγγελία των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού ότι θα αλλάξουν τον κανονισμό της Βουλής όσο και αυτό που οι ίδιοι εκλαμβάνουν ως ...


παραγκωνισμό τους από τα ΜΜΕ, τα οποία εστίασαν το ενδιαφέρον τους στους εταίρους της κυβέρνησης. 
Θεωρώντας ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα θεσμικό και μιντιακό τοπίο εναντίον του, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Σκουρλέτης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ι. Λασκαρίδη, σε σχέση με «τον τρόπο παρουσίασης της δραστηριότητας των κομμάτων μετά τις εκλογές» στην οποία διαπιστώνει ότι «η εικόνα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς» και τονίζει ότι δεν «πρέπει να παραβιάζεται η σειρά και να καταστρατηγείται ο χρόνος τους σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη». 
Την ίδια ημέρα, η βουλευτής του κόμματος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τη «διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης» και συγκεκριμένα την εξαγγελία ότι «με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας» καταγγέλλει ότι η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης σηματοδοτεί απόπειρα περαιτέρω υποβάθμισης τόσο του θεσμού της Βουλής και του συνταγματικά και θεσμικά κατοχυρωμένου ρόλου της αντιπολίτευσης. 
Η κ. Κωνσταντοπούλου τονίζει ότι η εξαγγελία αυτή συνιστά θεσμική εκτροπή και αποτελεί ομολογία ότι στόχος είναι, και πάλι, η δημιουργία «Κυβερνητικής Βουλής», σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

// Καθημερινή //

Δεν υπάρχουν σχόλια :