Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Άνθρακες ο θησαυρός» για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ομολογώ ότι μας προκάλεσε μια μικρή έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα των «100 ημερών» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς όλες αυτές τις μέρες ακούγαμε ότι θα είναι ένα πρόγραμμα «τύπου σοβιέτ», που θα προχωρούσε σε ...


άμεσες κρατικοποιήσεις, που θα πανικόβαλε τους καπιταλιστές στη χώρα μας και τους καπιταλιστές όλης της Ευρώπης», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «στο κείμενο του επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά κοινά πράγματα με τις πολιτικές εξαγγελίες του κ. Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, πριν την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προσαρμοζόταν για να μπει στην ΟΝΕ.»

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με το πρόγραμμα του, στοχεύει να κατακτηθεί στην Ελλάδα, η δημοκρατία, η λαϊκή κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα, από ένα αριστερό κόμμα και μάλιστα πολύ προωθημένο', όπως θέλει να εμφανίζεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι χρησιμοποιούνται αυτοί οι πολυχρησιμοποιημένοι όροι, που είναι εντελώς κενοί περιεχομένου, όσο αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (γιατί) λαϊκή κυριαρχία, κυριαρχικά δικαιώματα και δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν όταν ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, όταν κυριαρχούν παντού η καπιταλιστική ιδιοκτησία και τα μονοπώλια και όταν είμαστε ενσωματωμένοι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» είπε η κ. Παπαρήγα.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ακολουθεί κι αυτός την λογική «ψίχουλα στην ακραία φτώχεια», ίσως τα δικά του να ζυγίζουν λίγο παραπάνω από «τα ψίχουλα» της ΝΔ, μας υπόσχονται ότι θα μας φέρουν στο επίπεδο του 2009 που ήδη ήταν πολύ κάτω για τον λαό, καθώς είχαμε επισημάνει ότι βρισκόμασταν στις αρχές της δεκαετίας του '80 από την άποψη της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων, ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η κρίση δεν έχει αφαιρέσει μόνο μισθούς και συντάξεις» είπε η κ. Παπαρήγα φέροντας ως παράδειγμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας.

«Ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί να λέει θα δώσω ψίχουλα στους εξαθλιωμένους και πάλι τα λέει προεκλογικά γιατί στοχεύει στην δική του αυτοδυναμία», είπε η κ. Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «επομένως μπορούμε να πούμε ότι η Τρόικα δεν φοβάται να έλθει στην Ελλάδα, η αμερικάνικη αποστολή έχει ήδη εγκατασταθεί σε όλα τα ελληνικά υπουργεία και παρακολουθεί τα πάντα, τον κ. Τσίπρα δεν τον ενόχλησε η αμερικάνικη αποστολή, τον ενόχλησε μόνο η Τρόικα που στην πραγματικότητα είναι η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, φαίνεται ότι την αμερικάνικη αποστολή την αγνοεί».

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και μόνο, όλα τα άλλα θα τα διαπραγματευθεί, όμως η δανειακή συνθήκη που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη 2012 περιέχει άρθρο που λέει ότι είναι 'πακέτο' με το Μνημόνιο και ότι η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα -που είναι δάνειο δυσβάσταχτο για τον λαό- θα δίνεται ανάλογα με το πώς προχωράει και εφαρμόζεται το Μνημόνιο, και όχι μόνο η χρηματοδότηση αλλά και η κατανομή των χρημάτων καθορίζεται και από την δανειακή συνθήκη και από τις ανάγκες του Μνημονίου» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «επομένως είναι απάτη να μιλά κανείς μόνο για το Μνημόνιο.»

«Αυτό που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τις δανειακές δεσμεύσεις σε συνθήκες κρίσης, θα ήταν πρώτα η διαγραφή του χρέους, -πολύ περισσότερο που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί ότι μεγάλο μέρος του δεν είναι νόμιμο-και ας διαπραγματευθεί μετά ποιο τμήμα του είναι νόμιμο και ποιο όχι, αλλά διαγράφοντας το χρέος μονομερώς δεν έχει ανάγκη Μνημόνια και δανειακή συνθήκη» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν προχωρά σε αυτό γιατί για να το κάνει αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της άμεσης πτώχευσης και αυτό βεβαίως αντιμετωπίζεται με μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και όπου η λαϊκή κυριαρχία πραγματοποιείται με ένα και μόνο τρόπο: Ο λαός παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας, προγραμματίζει την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες, απαλλάσσεται από την θάλασσα των εισαγωγών και την εξάρτηση από ιμπεριαλιστικά κέντρα», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Όλα αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για συνεργασία είναι επίσης απάτη, εδώ και δύο μέρες όλο το επιχειρηματικό και τηλεοπτικό φιλικό περιβάλλον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέτει το ζήτημα ότι η δυνατότητα να φτιάξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κυβέρνηση με 151 και πάνω βουλευτές, εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ» ανέφερε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «χρησιμοποιεί την σημαία της συνεργασίας για να ρίξει το ποσοστό του ΚΚΕ και άλλων, όπως τους Οικολόγους-Πράσινους που τους θέλει εκτός, καθώς και την ΔΗΜ.ΑΡ. που την θέλει ακόμα και εκτός Βουλής, ει δυνατόν, ώστε να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και μετά να προσκαλεί κομμουνιστές και άλλους να στελεχώσουν υπουργεία, υπηρεσίες και να δημιουργήσει μια νέα γενιά στελεχών του κρατικού μηχανισμού «αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξαρτημένων από τα «νέου τύπου» ρουσφέτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις κρατικοποιήσεις «είναι για γέλια», καθώς, «ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται η κρατική παρέμβαση και ο κρατικός έλεγχος, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει επιχειρήσεις που θα εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα και νερό, ενώ δεν λέει ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ενέργεια, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην υγεία, την παιδεία κλπ, γιατί μόνο τότε μπορεί να σταθεί κοινωνικοποιημένος τομέας», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας «άνθρακες ο θησαυρός, φαντάζομαι ένα μεγάλο μέρος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και άλλων θα χειροκροτήσουν το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γιατί είναι πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις της πρώτης προεκλογικής περιόδου και δείτε πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γίνει κυβέρνηση».

«Το ΚΚΕ έχει σήμερα πρόγραμμα λαϊκής συσπείρωσης και πάλης εναντίον όποιας κυβέρνησης προκύψει το οποίο στην πορεία εφόσον ο λαός κατανοήσει την δύναμή του θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας και μιας διακυβέρνησης στην οποία το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας και εμπνευστής, χωρίς να υποκαθιστά τον λαό και με σημαία τον εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :