Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη:«Παραμερίζουμε τις διαφορές του παρελθόντος» [video]

«Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε την χώρα από περιπέτειες» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε΄ότι αποφασίστηκε η αναστολή της Δημοκρατικής Συμμαχίας λόγω του ...


εκλογικού νόμου και για να μην χαθεί το μπόνους των 50 εδρών. «Η συμφωνία μας στηρίζεται σε σαφές και συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο αρχών. Δεσμευόμαστε για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου για την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών που έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό της πατρίδας, την ενίσχυση της κοινωνίας, την ανόρθωση της Ελλάδας.

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας οι δυνάμεις εκείνες, που πιστεύουμε στις αρχές της ελευθερίας, της ανοικτής κοινωνίας, της ευρωπαϊκής προοπτικής, της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι δύσκολη και σκληρή. Εύχομαι στην πορεία να ενωθούν μαζί μας και νέες δυνάμεις, πολίτες και σχήματα που συμμερίζονται τις ίδιες ευρύτερες απόψεις.

Ξέρω ότι οι πληγές της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης είναι ακόμα νωπές. Και ότι πολλοί φίλοι μας έχουν ακόμα αμοιβαίες επιφυλάξεις.
Όμως την κρίσιμη ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι, ας σταθούμε όλοι πάνω από όσα μας χωρίζουν για να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν. Το διακύβευμα μας υπερβαίνει άλλωστε όλους.

Γι’ αυτό, καλώ όλους τους πολίτες που στήριξαν την Δημοκρατική Συμμαχία στις 6 Μαΐου, αλλά και όλους όσοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε όμορους πολιτικούς χώρους ή σε κοινή πολιτική αντίληψη με μας, να συστρατευτούν μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και το μέλλον της»






Δεν υπάρχουν σχόλια :