Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη οι Οικολόγοι-Πράσινοι


Με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας η επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων Ιωάννα Κοντούλη, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Πικραμμένου με τους ...
πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη. 
 Στις δηλώσεις της, μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Κοντούλη τόνισε την αναγκαιότητα να διατηρηθεί -όπως είπε- η σχέση της χώρας με το ευρώ, επαναλαμβάνοντας τη θέση των Οικολόγων-Πρασίνων ότι η ανάπτυξη «πρέπει να αναπροσανατολιστεί σε αυτό που ονομάζουμε πράσινη κατεύθυνση».

«Καταθέσαμε τις απόψεις μας, τις απόψεις του προγράμματος μας, ότι εμείς την ανάπτυξη τη θεωρούμε ότι πρέπει να αναπροσανατολιστεί σε αυτό που ονομάζουμε πράσινη κατεύθυνση φροντίζοντας τη βιωσιμότητα τόσο της κοινωνίας όσο και του περιβάλλοντος. Θα καταθέσουμε και γραπτά τις προτάσεις μας σε αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε η κ. Κοντούλη, σημειώνοντας:

«Είμαστε μία δύναμη, ένας πολιτικός χώρος που πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην αναγκαιότητα να διατηρήσουμε τη σχέση μας με το ευρώ».

Η κ. Κοντούλη επισήμανε, επίσης, «τις δυσκολίες που έχει ο τόπος σε αυτές τις επικείμενες εκλογές, τις οικονομικές δυσκολίες να υποστηρίξει αυτές τις εκλογές». 

«Είπαμε απερίφραστα ότι ο χώρος μας έχει ζητήσει κατά 50% μείωση της χρηματοδότησής του για να διευκολυνθεί και η εκλογική διαδικασία που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι πάγια θέση του κόμματος» ανέφερε.

Τέλος, η κ. Κοντούλη εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του κόμματος για την παρουσία στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη. «Για μας είναι μία κίνηση που θα έπρεπε να διορθωθεί γιατί όταν έχει υπερασπιστεί συνθήματα ιδιαίτερα εθνικιστικά, που θα έλεγα φέρουν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας αυτός δε θα μπορεί να είναι υπουργός, κατά την άποψη μας, σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση» δήλωσε η κ. Κοντούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :