Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Γιατί θα ψηφίσω ΔΗμοκρατική ΣΥμμαχία

του Παύλου Δεληγιάννη
Γιατί είμαι φιλελεύθερος. Το ίδιο και οι θέσεις του κόμματος, καθώς και τα περισσότερα (όχι όλα) στελέχη του.
Γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ χωρίς όμως να ...


διαλύσω τη χώρα επιλέγοντας κάποιον ανισόρροπο της δεξιάς ή της αριστεράς.
Γιατί έχει περισσότερες πιθανότητες από όλα τα κόμματα του «μεταρρυθμιστικού χώρου» να μπει στη Βουλή και θέλω να υπάρχει φιλελεύθερο κόμμα στη Βουλή.
Γιατί οι σοβαρότερες δυνάμεις στην ΕΕ και συνάμα αυτές που άσκησαν την πιο εμπεριστατωμένη κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική είναι οι φιλελεύθεροι-Δημοκράτες, μέλος των οποίων, με σημαντική επιρροή, είναι η ΔΗΣΥ.
Γιατί συμφωνώ με τη στάση της στις σημαντικές ψηφοφορίες αυτής της διετίας. Και που ψήφισε τα δυο μνημόνια και που ΔΕΝ ψήφισε το φορομπηχτικό μεσοπρόθεσμο.
Γιατί έναν πολιτικό τον κρίνεις όχι μόνο από τους φίλους της αλλά κυρίως από τους εχθρούς του. Το ότι τη Ντόρα τη στοχοποιούν τύποι σαν τον
Θέμο, τον Μάκη, τον Λάκη, τους Κουρήδες, την Τεγοπούλου, τον Τράγκα και τους εθνικιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς, είναι λόγος να την εκτιμάς.
Γιατί την ατζέντα του σύγχρονου φιλελευθερισμού στην Ελλάδα (μείωση κράτους, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα επαγγελμάτων, κλπ) στην Ελλάδα, την έχτισε ο Μητσοτάκης. Και αυτό, όσο να’ ναι, με επηρεάζει.
Γιατί η διευθυντική ομάδα της ΝΔ επί Σαμαρά είναι μια σέχτα διαπλεκόμενων ημιπαραφρόνων.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί για όσα εγκλήματα έκανε και κυρίως για το τέρας που εξέθρεψε, τον νεοέλληνα.
Γιατί Καμμένοι, Καρατζαφερηδες, κλπ είναι για το «Δελφινάριο».
Γιατί έχουμε τη χειρότερη Αριστερά στην Ευρώπη.
Γιατί το να οικειοποιείσαι όλα τα έργα της περιόδου 1990-93 σαν να μην υπήρχε πρωθυπουργός ή άλλοι συνεργάτες, είναι αλαζονικό. Το να δηλώνεις «ο μόνος συνεπής» όταν έχεις πολιτευτεί με 4 κόμματα σε 10 χρόνια, εγωκεντρισμός. Το να θεωρείς ότι «μόνο εσύ» τα έλεγες (όταν υπάρχουν και άλλοι...) και να βαυκαλίζεσαι ότι μοιάζεις με τον Τσώρτσιλ, ψωνίστικο. Και το να έχεις διατελέσει σύμβουλος ή υποστηρικτής του ΓΑΠ, απλώς ντροπή. Και αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που δεν ψηφίζω «Δράση»,.
Γιατί αυτό που λένε για την Ντόρα είναι ότι: «τα λέει καλύτερα απ’ όλους, αλλά είναι η Ντόρα». Όμως το θεωρώ γελοίο, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία…
Γιατί δεν θεωρώ τον φιλελεύθερο εκσυγχρονισμό υπόθεση μιας ελίτ, αλλά αίτημα που πρέπει να αποκτήσει μαζικότερο χαρακτήρα.
Γιατί ψηφίζοντας ΔΗΣΥ ενισχύεις το «μπλοκ» δυνάμεων που θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Γιατί σε μια Βουλή γεμάτη αριστεριστές και ακροδεξιούς κάφρους χρειάζεται μια φωνή λογικής.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία SURREALITY VIDEO http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9tOZXdJPp5k