Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Ζούμε ημέρες βαθιάς δημοκρατίας! Θα βάλουμε στη φυλακή και τα εγγόνια του Άκη!

Σε ποιο πολιτισμένο μέρος του κόσμου προφυλακίζουν μια ολόκληρη οικογένεια, έστω κι αν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής;... Ο ίδιος ο Άκης μίλησε για πρακτικές ανθρωποφαγίας. Αλλά ζούμε επι βδομάδες το ...


παράλογο και σκληρό και ουδείς διαμαρτύρεται, από το φόβο μήπως χαρακτηριστεί... φίλος του.

Έκλεισαν μέσα τον πρώην υπουργό. Ύστερα την κόρη του Αρετή και τη γυναίκα του ΒασιλικήΜ, η οποία άρχισε απεργία πείνας. Και κανένα από τα ΜΜΕ που λάτρεψαν τον Άκη την εποχήτης δόξας του, τους ευεργετημένους απ' αυτόν, τους συντρόφους και φίλους του, δεν κάνει κιχ. Δεν αναρωτιέται τουλάχιστον:

-Πώς είναι δυνατό να γίνετει τέτοια χρήση του μέτρου της προφυλάκισης; Ήταν ύποπτη φυγής όλη η οικογένεια του Άκη με τον ίδιο στη φυλακή;

-Έδωσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός κανένα δείγμα ότι είναι ύποπτος φυγής; Μπορεί κανείς να φανταστεί τον Άκη στη... Νότια Αμερική;

-Μήπως ισχύει στην Ελλάδα η οικογενειακή συνυπευθυνότητα και δεν το ξέραμε;

Ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι υπόλογος απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό δεν υπάρχει αμφιβολία. Όπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εις βάρος του.

Όμως ισχύει και το τεκμήριο της αθωότητας στη χώρα μας. Κανένας δεν μπορεί να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται ως ένοχος πριν δικαστεί.

Και ο Άκης ούτε δικάστηκε, ούτε καταδικάστηκε, είναι όμως φυλακή. Ως ύποπτος φυγής και για να μη διαπράξει άλλα αδικήματα.

Σαν τι δηλαδή; Έχει σήμερα καμιά δυνατότητα να βάλει χέρι στα λεφτά του δημοσίου;

Ή έχουν τέτοια δυνατότητα η κόρη και η γυναίκα του;

Μια είναι η λογική εξήγηση για την αντιμετώπιση αυτή του πρώην πανίσχυρου άνδρα του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειάς του:

Το πολιτικό σύστημα βρήκε τον αποδιοπομπαίο τράγο του.

Αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι δεν μπορεί να πληρώνει το μάρμαρο η οικογένειά του.

Ας δικαστούν, ας καταδικαστούν κι ας μπουν φυλακή όλοι και για όλη τους τη ζωή. Όχι όμως να εξευτελίζονται και να ταλαιπωρούνται όπως ταλαιπωρούνται με την επιβολή της προφυλάκισης.

Γιατί λέγεται ότι ούτε ο νόμος του Λυντς, ούτε το οφθαλμόν αντί οφθαλμού ισχύουν στην Ελλάδα. Αλλιώς, γιατί δεν κλείνουμε μέσα και τα εγγόνια του Άκη;

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλα ο δημοσιογραφος τι κλαιγεται αφου και ενας τρελος ξερει οτι μετα τις εκλογες ο Ακης θα βγει ελευθερος και με την περιουδια του ακέραιη.