Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πολλοί έχουν επενδύσει σε δυνάμεις που απεργάζονται την έξοδο της χώρας από το ευρώ...

Κοροϊδία // του Γιώργου Παπαχρήστου
Ξεπερνάει κάθε όριο η προεκλογική κοροϊδία που επιχειρείται εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, από πλευράς όχι μόνο κομμάτων, αλλά και υπουργού της ...


κυβέρνησης Πικραμμένου. 
Πρόκειται για το πάγωμα του νόμου που αφορά τη μετενέργεια και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για τον οποίο αρχικά ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας (ανήκει πολιτικά στη ΔΗΜΑΡ) άνοιξε θέμα παγώματός του.

Αρωγός ήρθε ο ΣΕΒ που σε μια έκρηξη... φιλεργατικών αισθημάτων ζήτησε την κατάργηση των ρυθμίσεων. Και υπερκέρασε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ (σιγά μην άφηνε την ευκαιρία ο Αλ. Τσίπρας να εμφανιστεί επισπεύδων), που ζήτησε την αναστολή εφαρμογής του νόμου, επειδή προτίθεται (όταν...) να τον καταργήσει!
Και όλα αυτά ενώ είναι γνωστό ότι για να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου (και μάλιστα του συγκεκριμένου, ο οποίος αποτελεί μια εκ των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη νέα δανειακή σύμβαση) απαιτείται νέος νόμος. Αλλά η χώρα ως γνωστόν επίσης, δεν διαθέτει Βουλή, καθώς διανύει ήδη προεκλογική περίοδο.

Πρόκειται δηλαδή για μια απίθανη προσπάθεια να εξαπατηθούν ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και βιώνουν με σκληρό τρόπο της επιπτώσεις της.
Το ότι σε αυτήν την επιχείρηση συγκλίνουν θεωρητικά ανόμοια συμφέροντα, αντιμνημονιακά κόμματα και εργοδότες, επιβεβαιώνει απλώς τις εκτιμήσεις ότι στις εκλογές που έρχονται πολλοί έχουν επενδύσει σε δυνάμεις που απεργάζονται την έξοδο της χώρας από το ευρώ...

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :