Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τον μπελά τους βρήκανε οι Συριζαίοι με τον Κόκκινο Ντάνι ...!

Σε εξαιρετικά αμήχανη θέση βρέθηκε χθες η Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του ηγετικού στελέχους των ευρωπαίων Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, στις οποίες χαρακτήριζε «πραγματική τρέλα το πρόγραμμα της Αριστεράς» στην Ελλάδα που ...


υπόσχεται κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ και «ψέμα» ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να απαντήσουν στον Κον-Μπεντίτ, επιλέγοντας όχι την ουσία των επιχειρημάτων του αλλά την προσωπική του αποδόμηση, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας προτίμησε να μη σχολιάσει τις δηλώσεις του Κόκκινου Ντάνι.

Κατά την άτυπη ενημέρωση που έκανε χθες ο συντονιστής της επικοινωνιακής ομάδας του κόμματος Βασίλης Μουλόπουλος με αντικείμενο τα πρόσφατα ταξίδια της ηγεσίας σε Παρίσι και Βερολίνο, χαρακτήρισε «αμφιλεγόμενο πρόσωπο» τον Κον-Μπεντίτ.
«Εχει κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους, εκφράζει τη μνημονιακή άποψη της Ευρώπης», είπε, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους Πράσινους για «έλλειψη ριζοσπαστικοποίησης».

Οπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, «δεν ξέρω κατά πόσο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές το επίκεντρο είναι η προσωπική πορεία και οι πολιτικές απόψεις του κ. Κον-Μπεντίτ, αλλά νομίζω ότι συνολικά αυτός ο χώρος στην Ευρώπη μάλλον κινείται αντίστροφα από μια πορεία ριζοσπαστικοποίησης. Και οι τελευταίες του τοποθετήσεις μάλλον θα έλεγε κανείς ότι δεν αμφισβητούν με έναν τρόπο ουσιαστικό τα πράγματα».

Στις δηλώσεις Κον-Μπεντίτ αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τις απέδωσε στην προσπάθεια να ενισχυθούν προεκλογικά οι έλληνες Οικολόγοι Πράσινοι.
«Μάλλον κάποιοι από τους έλληνες Οικολόγους Πράσινους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον-Μπεντίτ με το γνωστό θερμό ταπεραμέντό του προέβη σε δηλώσεις υπό την επήρεια αυτών των απόψεων», είπε ο κ. Παπαδημούλης».
Σε άλλο μήκος κύματος, ο Νίκος Βούτσης δήλωσε (στον 9,89) ότι ο Κον-Μπεντίτ αναφέρθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του 2009, όταν μίλησε για μισθούς 1.300 ευρώ.
Ωστόσο, είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το νέο του πρόγραμμα.
Ουδείς πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κριτική του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αν συνεργαστούμε με αυτή την τρέλα, όταν τα ταμεία της Ελλάδας θα είναι άδεια και δεν θα μπορούν να δώσουν μισθούς 1.300 ευρώ, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και τότε, ποιος θα βάλει τάξη;».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :