Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Εγέρθητο! Ολοι όρθιοι, έρχεται ο αρχηγός»

του Γιαννη Σουλιωτη
Το άκρως επιθετικό και, μετά την εκλογική «νίκη», αυτάρεσκο προφίλ των στελεχών της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. 
Τον τόνο δίνει ο ...


γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επέδειξε συνειδητά μια άκρως εχθρική συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της χώρας. «Με συκοφαντήσατε, σας νίκησα», είπε απευθυνόμενος στους πρώτους. 
«Οσοι προδίδουν την πατρίδα ήρθε η ώρα να φοβηθούν, ερχόμαστε!», απείλησε τους κοινοβουλευτικούς του συνεταίρους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής, την οποία τα μέλη της προσωπικής του φρουράς (ως διακριτικό φέρουν κόκκινα καπέλα) μετέτρεψαν σε επίδειξη δύναμης και τσαμπουκά. 
Υπέβαλαν σε face control εκπροσώπους ΜΜΕ που είχαν προσκληθεί(!) να παραστούν και διέταξαν τους υπόλοιπους να σηκωθούν όρθιοι με το παράγγελμα «εγέρθητο» (sic) σε ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του αρχηγού! Το θέμα συζητείται σήμερα στο Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών, ενώ το σχετικό video έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

Απαντώντας στις επικρίσεις ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε στην «Κ» ότι «δεν ζητήσαμε από τους δημοσιογράφους να έχουν στρατιωτική πειθαρχία αλλά να μας σεβαστούν στον χώρο μας» και προσπάθησε να αποδώσει σε «παρεξήγηση» την εχθρική στάση των μελών του κόμματός του έναντι εκπροσώπων των ΜΜΕ. 
Αποκαλυπτικά της ταυτότητας του κόμματος είναι όμως και όσα εκτυλίχθηκαν αργότερα το βράδυ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος υπό τον ύμνο του κόμματος (πρόκειται για στρατιωτικό εμβατήριο) απηύθυνε χαιρετισμό στα συγκεντρωμένα μέλη.«Eίμαστε στρατός»

«Δεν είμαστε αγέλη ατάκτων αλλά στρατός», δήλωσε, αφού πρώτα ζήτησε από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις να υψώσουν το χέρι τους. Απευθυνόμενος προς αυτούς, είπε ότι θα καταβάλει αγώνα ώστε «η Κύπρος να ενωθεί με τη μητέρα Ελλάδα». 
Οι οπαδοί του κόμματος απάντησαν τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και χαιρετώντας ναζιστικά, κάτι που είχαν εντολή να αποφύγουν όσο στην περιοχή παρέμεναν εκπρόσωποι ξένων και ελληνικών ΜΜΕ. 
Για τον λόγο αυτό μάλιστα, λειτουργούσε ειδική ομάδα περιφρούρησης, η οποία νωρίτερα επανέφερε στην τάξη οπαδούς του κόμματος που προπηλάκισαν (μιμούμενοι τις κραυγές πιθήκων) διερχόμενους μετανάστες.

Στους πανηγυρισμούς μετείχαν και διερχόμενοι οδηγοί Ι.Χ., οδηγοί ταξί, απορριμματοφόρων, ακόμα και ενός τρόλεϊ, που διέσχιζαν την οδό Διλιγιάννη (ορισμένοι από αυτούς χαιρετούσαν ναζιστικά), ενώ έναν ιδιότυπο χαιρετισμό απηύθυναν και δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ., σταματώντας για λίγο έξω από τα γραφεία και μαρσάροντας επιδεικτικά τις μηχανές τους. 
Καθόλου τυχαία εξάλλου, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά στα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής, όπου μεταξύ άλλων ψηφίζουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ) που εδρεύει στην περιοχή. 
Ενδεικτικά, στα τέσσερα εκλογικά τμήματα της Καισαριανής τα ποσοστά του κόμματος κυμαίνονται από 12,44% έως 18,95%, ενώ το συνολικό ποσοστό του κόμματος στην Α΄ και Β΄ Αθήνας διαμορφώνεται σε 8,7% και 6,7% αντίστοιχα. Καλύτερη είναι η επίδοση σε Β΄ Πειραιά (9,49%) και Περιφέρεια Αττικής (9,69%). 
Σε εκλογικό κέντρο του Μαρκοπούλου, για παράδειγμα, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 10,2% και της Κερατέας 9,8%. Σε εκλογικό τμήμα της Δραπετσώνας, αντίστοιχα, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 12,32% και της Ελευσίνας 11,1%.

«Μας ψήφισαν οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών, αυτοί που δεν “έφαγαν” μαζί με τον Πάγκαλο», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του κ. Μιχαλολιάκου για την κατανομή των ψήφων του κόμματος. 
Ο ίδιος, καταβάλλοντας προσπάθεια να χτίσει κοινοβουλευτικό προφίλ του κόμματος, ισχυρίστηκε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μόνη «εθνικά αξιόπιστη λύση» και υποστήριξε ότι «κατέπεσε η προπαγάνδα που ήθελε το κόμμα να έχει απήχηση σε κατοίκους υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας». 
Πράγματι, το κόμμα καταγράφει υψηλά ποσοστά σε Κόρινθο, Εύβοια, Λακωνία και αλλού. Ενδεικτικά, σε εκλογικό κέντρο του Ελαιώνα Θήβας το ποσοστό του κόμματος άγγιξε το 20%, στην Κύμη το 9,4% και στον Δήμο Κορίνθου το 17%! «Προχωράμε σε πανελλήνιο συνέδριο προκειμένου να καταλήξουμε σε νέα διακήρυξη. Οι ευθύνες μας απέναντι στον κόσμο είναι μεγαλύτερες», δήλωσε χθες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :