Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας ... «παίζει πόκερ με τη μοίρα των Ελλήνων»

της Κίττυ Ξενάκη
Με μια περιέργεια η οποία άλλοτε περιορίστηκε στην ειδησεογραφική κάλυψη γεγονότων και δηλώσεων και άλλοτε μετασχηματίστηκε σε ...


απροκάλυπτα εχθρικά σχόλια, παρακολούθησε ο ξένος Τύπος τη μίνι περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο. 
«Λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, θα περίμενε κανείς πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε προεκλογική εκστρατεία στη χώρα του. 
Αντί γι’ αυτό, η Τρίτη βρήκε τον ανερχόμενο νεαρό πολιτικό αστέρα της Ελλάδας στο Βερολίνο, δεύτερο σταθμό αυτού που φάνηκε ως απόφαση να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια στο εξωτερικό», σημείωνε χθες η «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της με τον τίτλο «Ο έλληνας αριστερός απλώνει το χέρι, με ελάχιστο αποτέλεσμα» σημειώνει: «Και στις δύο χώρες οι κύριοι πολιτικοί ηγέτες, από τους οποίους μπορεί κάλλιστα να εξαρτηθεί το μέλλον της Ελλάδας, τον απέφυγαν».

«Αστερίξ από την Αθήνα», χαρακτήριζε χθες τον Αλ. Τσίπρα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», τονίζοντας ότι παίζει πόκερ με τη μοίρα έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων. 
«Ο Ελληνας που προκαλεί φόβο», ήταν ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του «Τάγκεσπιγκελ», το οποίο σημείωνε μεταξύ των άλλων ότι ο Αλ. Τσίπρας πήγε στη Γερμανία προκειμένου να ανατρέψει την εικόνα του λαϊκιστή που ψαρεύει ψήφους χρησιμοποιώντας αντιγερμανικά συνθήματα.

«Η συναίνεση στην Αθήνα», σχολίασε η Ελενα Σμιθ στην «Guardian», «είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια κακή εβδομάδα… Εκανε μία σειρά από γκάφες, με αποκορύφωμα τα καθόλου κολακευτικά σχόλιά του στο Παρίσι για τον Φρανσουά Ολάντ. 

Ίσως είναι νωρίς, αλλά μια αλλαγή στην κοινή γνώμη είναι διακριτή». Φαρμακερό ήταν το κύριο άρθρο που δημοσίευσε το Bloomberg, με τον τίτλο : «Αν ο Αλ. Τσίπρας πιστεύει αυτά που λέει, τότε είναι πρόθυμος να τζογάρει με το μέλλον της Ελλάδας και μιας ολόκληρης ηπείρου προκειμένου να παίξει πόκερ με τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ... 
Και αν δεν πιστεύει αυτά που λέει, αν γνωρίζει πως η Ελλάδα θα αφεθεί στην τύχη της; Σε αυτή την περίπτωση, βάζει την ίδια του τη χώρα σε κίνδυνο μιας χαοτικής κατάρρευσης προκειμένου να κερδίσει την εξουσία. Στην πρώτη περίπτωση είναι απερίσκεπτος, στη δεύτερη κυνικός».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :